אמא אפתה עוגת יום הולדת, סבתא רבתא החזיקה את הנין בסיפוק וחייכה, ההורים קנו לו רכבת מעץ והמטפלת הביאה כרית במתנה. זו אולי נשמעת לכם כמו חגיגת יום הולדת רגילה, אבל אין שום דבר רגיל באירוע שהתרחש ביום שלישי שעבר בדירה 1A שבארמון קנזינגטון בלונדון, כשמלכת אנגליה הגיעה למסיבת יום ההולדת הראשון של הנין שלה, הנסיך ג'ורג' אלכסנדר לואי מקיימברידג'. האירוע המצומצם, שהתרחש בלב ליבו של הארמון המלכותי, ציין שנה להולדתו של ג'ורג'י הקטן: תינוק שעיקר הרזומה שלו כולל זחילה וצחקוק, אבל אילן היוחסין המפואר שלו גרם לכך שעוד לפני שמלאו לו 12 חודשים הוא כבר הספיק להיות מוכתר על ידי פורבס כ"פעוט המשפיע ביותר בעולם" ואף כיכב על שער מגזין הוואניטי פייר.

באי המסיבה אולי ניסו לשמור על אווירה צנועה ואינטימית, אבל גם במשפחת המלוכה יודעים: ג'ורג' הוא סופרסטאר. ממש כמו אמא קייט, כל צעד שלו זוכה לסיקור בינלאומי, כל תמונה שלו מקבלת אלפי תגובות וכל בגד שהוא לובש נחטף מהמדפים במהירות בזק. רק לשם המחשה: בתחילת החודש ביקשו וויל וקייט מהציבור לא לשלוח לבנם הקטן מתנות, אחרי שעם לידתו זכו למטר של 4,000 חבילות שי שונות. עד כדי כך הוא אהוב בממלכה הבריטית.

ג'ורג' בתערוכת פרפרים במוזיאון הטבע בלונדון  (צילום: JOHN STILLWELL, GettyImages IL)
ג'ורג' וההורים. בעייתי לקחת אותו לדיאדה | צילום: JOHN STILLWELL, GettyImages IL

אלא שהייחוס המשפחתי מביא איתו לא רק הערצה ופינוקים, אלא גם מחויבות לתפקיד שמתחילה ממש משלב העריסה: כמו דורות לפניו, גם לג'ורג' עתיד קבוע מראש שכולל מסלול לימודים ברור, דרך גידול מסוימת ומגבלות ברורות באשר ל"נכון" ולא נכון". אלא שעם וויל וקייט, כמו אצל וויל וקייט, הכללים הנוקשים נשברים לא פעם, למורת רוחה של המלכה אליזבת'. כשאמא שלך היא דוכסית מלכותית שמרשה לעצמה לקנות שמלות בזארה – ייתכן מאוד שגם אתה תגדל להיות נסיך קצת אחר.

 אצל סבתא וסבא מידלטון

לכאורה, הילדות של ג׳ורג׳ רגילה למדי: אמא קייט החליטה שהיא הולכת להיות אמא במשרה מלאה - וכמו רובנו, היא זוכה לעזרה בעיקר מאמא שלה בשמירה על התינוק. אלא שבעולם המלכותי מדובר בצעד דרסטי למדי: העובדה שבניגוד למסורת עתיקת השנים של בית המלוכה הבריטי, ג׳ורג׳ הקטן לא בילה את הלילות הראשונים שלו בין קירות הארמון אלא דווקא אצל סבתא וסבא מידלטון, בביתם שבבקלברי, זכתה להתנגדות חריפה של החלקים הבכירים ביותר של בית המלוכה, ובראשם המלכה.

אלא שבמשפחה כמו במשפחה – בסוף הזוג מחליט לעצמו, ולא משנה מה הסבתא אומרת, בעיקר כשמדובר בהורים טריים שלא ממש ישנים בלילות. ״ג׳ורג׳ משאיר אותנו ערניים, הוא אוהב לזוז״, סיפר וויל לעיתונאים שבועיים אחרי שנולד. במקרה אחר הודה ש״ג׳ורג׳ מאוד שובב ולא כל כך אוהב לישון בלילה״. קייט, מצדה, סיפרה שהפעם הראשונה בה הבן שלה הואיל בטובו לישון לילה שלם הייתה רק בגיל חמישה חודשים, אחרי שהיא הפסיקה להניק אותו והוא התחיל לאכול מוצקים. לפי השמועות, הדוכסית אימצה את השיטה של ג׳ינה פורד לשינה רציפה בלילה, לפיה עוטפים את התינוק בשמיכה ונותנים לו לבכות כמה דקות לפני שניגשים אליו, בתקווה שהוא ילמד להרגיע את עצמו.

למרות שקייט החליטה להיות אמא מאוד מעורבת, הרשו לנו לעשות פרצוף של ״לנו יותר קשה״ ולספר שחוץ מהעזרה של סבתא קרול הייתה לזוג גם עזרה צמודה מצידה של ג׳סי ווב, מי שהייתה האומנת של וויליאם בזמנו - והיום, בגיל 71, ממשיכה לטפל גם בדור הבא של בני המלוכה. לצידה של ווב התייצבה מריה תרזה טוריו - אומנת מקצועית בת 43, בוגרת בית הספר היוקרתי לאומנות נורלנד קולג׳. בוראלו, שעברה לאנגליה מספרד לפני 20 שנה, הצטרפה לסביבתו של ג'ורג' כשהיה בן שמונה חודשים, והפכה בכך לאומנת הזרה הראשונה לטפל בבן מלוכה במונרכיה הבריטית. היא נבחרה לאחר שהזוג המלכותי ביקש מבית הספר רשימה של אומנות מומלצות, בין היתר בגלל שהצטיינה בקורסי ההגנה עצמית והנהיגה ההגנתית (מה שזה לא יהיה) שנלמדו בבית הספר היוקרתי.

פרינס ג'ורג'
על עוד שער של מגזין. "אפקט ג'ורג'" בפעולה

מאז כניסתה לתפקיד, הספיקה ללוות את ג׳ורג׳ הקטן בטיול שלו לאוסטרליה וניו זילנד, שם נאלץ העולל למלא אחר ההתחייבות הרשמית הראשונה שלו: פליי דייט המוני עם ילדות וילדים שנולדו ביום ההולדת שלו בדיוק. האירוע עבר כמעט ללא תקלות, פרט לעובדה שג׳ורג׳ גרם לאחת התינוקות לבכות כשהחזיק את היד שלה, אכל את השיער של אמא והזיל ריר ברחבי הבית בו התרחש המאורע. בנוסף, בוראלו  נראתה לא פעם מטיילת עם הנסיך בגינות קנזינגטון בלונדון, כשהטיול המשותף האחרון התקיים ביום ההולדת של הפעוט, יום שלישי שעבר. מאוחר יותר באותו יום בוראלו ליוותה את הנסיך ברכב אותו נהגה אמא קייט לתוך ארמון בקינגהאם, כשהן מלוות בקצין משטרה. בהתחלה הניחה התקשורת שמדובר בביקור חגיגי אצל המלכה, אבל הסתבר שבמקום לומר היוש לסבתא רבתא, הלך ג׳ורג׳ הפעוט דווקא לבריכה שנמצאת בחלק האחורי של הארמון. ג׳ורג׳ הקטן, כך פורסם, עובר שיעורי שחיה כבר תקופה ונהנה מאוד משחיה שבועית בבריכה המלכותית, המקורה בתקרת זכוכית. אגב, תשמחו לדעת שגם עובדי הארמון מורשים להשתמש בבריכה, מחויבים לצאת מיד מהמים באם אחד הנסיכים מגיע, אלא אם בן המלוכה מזמין אותם להישאר. כך או כך, ג׳ורג׳ אוהב מים וויל סיפר שהוא למד להשפריץ כהוגן ״זה הופך את האמבטיות לאירוע די כואב, אם להודות על האמת״, אמר.

פריט החובה החדש: אוברול מפוספס

אם נכמרו רחמיכם על השפריצים שהנסיך וויליאם חוטף, הסירו דאגה מליבכם: הנסיך מגדל את בנו הפעוט בדירה בת 300 שנה בארמון קנזינגטון באמצע לונדון, ששופצה במשך 18 חודשים בעלות של מיליון פאונד כך שתהפוך מדירת 30 חדרים לדירת 20 חדרים מרווחים. לדירה יש שלושה מטבחים, שלוש סוויטות שינה עם אמבטיות וחדרי ארונות קומפלט, חדר ילדים, חדר משחקים, חמישה חדרי אירוח וכמובן, חדר לאומנת. יש בה חימום מהגג, ווי-פיי, מקרן, חדר מוזיקה וגם פאניק רום - חדר מיוחד שמיועד למקרה הנורא של פריצה או מצב חירום, ממנו אפשר להתקשר ולקבל סיוע.

כשאמא קייט או אבא וויל מתעייפים מההתרוצצות סביב ג'ורג'י הקטן, הם יכולים להסתגר לרגע קט באמבטיה הפרטית שיש לכל אחד מהם בסוויטת ההורים, או לאגור כוחות בחדר הארונות הנפרד לכל אחד מהם, בזמן שהאומנת לוקחת פיקוד. אגב, כדי לקשט את קירות הקן המשפחתי, השאיל הזוג פריטים יקרי ערך מהאוסף המלכותי המאוחסן במרתף של ארמון בקינגהאם. יש רק לקוות שהנסיך ג׳ורג׳ לא מקשקש עליהן עם טוש בלתי מחיק בעודנו מדברים.

המטפלת החדשה של ג'ורג'  (צילום: iphotolive.com, GettyImages IL)
האומנת. אל תפגשו אותה בסמטה חשוכה | צילום: iphotolive.com, GettyImages IL

רובנו לא יכולים להרשות לעצמנו לגור כמו בני המלוכה, אבל להתלבש כמותם דווקא אפשר: אחרי שאמא קייט הפכה לאייקון אופנה, גם ג׳ורג׳ הקטן הפך למכתיב טרנדים בקנה מידה עולמי. כך למשל, בצילומים ששוחררו לכבוד יום הולדתו, בהם הוא משחק עם פרפרים במוזיאון המדע בלונדון, לבש יורש העצר לעתיד אוברול, מכנסיים וחולצה של המותג הצרפתי  Petit Bateau. האוברול המפוספס עולה אמנם כ-240 ש״ח,  אבל המחיר לא הרתיע אלפי קונים נחושים - והוא אזל מהחנות תוך שעות לאחר פרסום התמונות. זה גם המקרה של הנעליים שבתמונה: נעלי עור רך וכחול של המותג Early Days, שעולות 180 ש״ח, אשר נעלמו מהאתר והחנויות תוך דקות. ״מאז פרסום התמונה, אנחנו חווים ביקוש עצום בחנויות ואון ליין״, מספרת לאקפרס הבריטי סופי מרים, מייסדת שותפה בחברה. ״אנחנו עסק משפחתי קטן וזה לא רק כבוד גדול שהנסיך נועל את המוצרים שלנו, אלא גם עובדה שמרימה את המורל לעובדים, וכמובן שההשפעה המסחרית גדולה. זה נפלא שהדוכסית בוחרת לתמוך בתעשייה הבריטית״.

אלא שהתמיכה חוצה את גבולות בריטניה: תיק קנגרו חמוד שנשא וויליאם עבור בנו בטיול המלכותי באוסטרליה הפך לפריט לוהט שאזל מהמדפים, וכמוהו גם השמיכה של חברת Aden + Anais (בשווי של כ-270 ש״ח) בה נעטף כשהוצא מבית החולים. למעלה מ-7,000 שמיכות כאלה נמכרו בתשעת ימי חייו הראשונים של הנסיך, והתנועה באתר החברה עלתה ביותר מ-1,960 אחוז. כשזה המצב, אין פלא שמדברים על ה״ג׳ורג׳ אפקט״ – התופעה במסגרתה כל מה שהפעוט הזה עושה, לובש או אוחז הופך ללהיט מיידי.

ההשפעה של הנסיך איננה מסתכמת בעלייה במכירות של מותגים או בקביעת טרנדים אופנתיים: סקר שפורסם ב״אקספרס״ הבריטי, מגלה שהתינוק המתוק שינה את הדרך בה הבריטים רואים את המונרכיה, והוסיף הרבה נקודות זכות למשפחת המלוכה, שזכתה בשנים האחרונות ללא מעט ביקורת והוגדרה כנטל כלכלי כבד על משלם המיסים הבריטי. כך, רבים מאלו שהתנגדו למוסד המיושן נפלו שדודים אחר הילדון, והנגישות והחום שניכר בכל פריים של המשפחה עשו את העבודה והעבירו לציבור הבריטי ולעולם כולו מסר ברור: אנחנו כמו כולם. 

וויליאם, קייט וג'ורג' בביקור בניו זילנד (צילום: רויטרס)
בביקור המשפחתי באוסטרליה וניו זילנד. לא נחשף הרבה לתקשורת | צילום: רויטרס

לאליזבת' היה בית בובות בגודל אמיתי

ואכן, אין ספק שוויל וקייט רוצים שבנם יגדל כמו כל ילד רגיל, אבל כשאתה המלך הבא של אנגליה נראה שלא משנה כמה אמא ואבא מתאמצים – זה לא מה שיקרה. כך, נוצר מין שעטנז מוזר של נורמה וחריגות בחייו של ג׳ורג׳ הקטן: פעוט שגדל להורים המנסים להבטיח לו עתיד "נורמלי" ככל שניתן, אבל גם יורש עצר שלעולם ייבדל מילדים אחרים בגילו. את המתח המובנה הזה מציגה עכשיו תערוכה מיוחדת בארמון בקינגהאם, שמעניקה לקהל הרחב הצצה לשנים הראשונות של בני המלוכה ב-250 השנים האחרונות: מג'ורג' דרך וויליאם והארי, ועד צ'ארלס, אליזבת' וגם דורות אחורה.

הדבר הראשון שניכר לעין בתערוכה הוא שאם אתה נסיך בריטי, כנראה שלא תוכל להימנע מללבוש כמה בגדים מאוד מוזרים, והראשון שבהם הוא חלוק ההטבלה. המלכה ויקטוריה התחילה עם המסורת הזו כשב-1840 הזמינה את החלוק הארוך שעשוי משי וסאטן להטבלת בנה, והאסון האופנתי נמשך עד היום:  יותר מ-60 תינוקות מלכותיים, כולל המלכה המכהנת, הוטבלו בחלוק הזה, בדרך כלל בכנסייה המלכותית בסיינט ג׳יימס פאלאס. אגב, ג׳ורג׳ הוטבל בהעתק מדויק של השמלה, כיון שהחלוק המקורי כבר לא מחזיק מעמד. בכל זאת, 170 שנים.

אבל הבגדים המפדחים לא נגמרים שם: כבן מלוכה, אתה מצופה ללוות חתונות מלכותיות - ואם כלות אמריקניות ידועות בבגדים המזעזעים שהן בוחרות לשושבינות שלהן, אז החתנים הבריטים מתחרים ביניהם בבחירת הבגדים המביכים של הילדים המלווים. כך למשל, מצא את עצמו פרינס הארי בגיל  5 לבוש בחליפת בז׳ עם צווארון מלמלה בחתונה של האחיין של דיאנה, אליו צוותו חגורת בורדו עבה ונעלי הסירה תואמות. וויליאם, מצידו, שיחק אותה עם חליפת מלח שלבש לחתונה של הדוכס והדוכסית של יורק ב-1986. גם אקססוריז ביזאריים נכנסים לחייו של תינוק מלכותי כבר בשלב מוקדם: משמיכת אלפקה שמשפחת אובמה העניקה במתנה לנסיך ג׳ורג׳ לרגל הולדתו ועד סט תה מפורצלן משובח שהכינו בזמנו עבור המלכה אליזבת' עם גיחתה לעולם.

וויליאם, קייט והתינוק המלכותי (צילום: Ben A. Pruchnie, GettyImages IL)
וויליאם וקייט ביציאה מבית החולים. מנסים לשמור עליו נורמלי | צילום: Ben A. Pruchnie, GettyImages IL

אז הבגדים לא מדהימים, האקססוריז קצת מוזרים - אבל על כך מפצים הצעצועים, ותרשו לנו להתחיל מהטופ: בית. ליום ההולדת השישי שלה, המלכה אליזבת' קיבלה ממדינת וויילס שבבריטניה בית שלם בגובה של כמעט 5 מטרים וברוחב של כמעט 7, בהתאם למידותיה. בית הצעצוע של אליזבת, ששימש מאוחר יותר את הדורות הבאים של הילדים המלכים, אובזר למשעי: מכונת כביסה, אמבטיה עם מים זורמים, תנור, כסאות מרופדים, כלי פורצלן, לוח גיהוץ ומגהץ, סינר, יעה ומברשת, מחבת וסיר, סלון נעים וכסאות מרופדים. בנוסף, זכתה המלכה לעתיד לסט באולינג מעץ וגם מבובות בגודל של כמטר, שלבשו בגדים של חברת האופנה הצרפתית Lanvin. שנים מאוחר יותר, הנסיך צ'ארלס זכה ליהנות כילד ממכסחת דשא מיניאטורית בה יכול היה להעמיד פנים שהוא עובד בגינה. עוד פריט מעורר קנאה בתערוכה הוא רכבת הרים פרטית באורך של כ-15 מטרים שצ׳ארלס ושאר הילדים של המלכה נהגו לשחק בה בגינה רחבת הידיים של ארמון בקינגהאם. כשהתעייפו מכל זה, נכנסו ילדי המלוכה לקרוואן הפרטי שהעניק להם במתנה ארגון הקרוואנים, בו נהנו ממים זורמים וגז, מטבח מיניאטורי מאובזר וגם מוט מיוחד שמאפשר לסחוב אותו ברחבי החצר.

התערוכה, שפתוחה בארמון עד ה-28 לספטמבר (יש להזמין כרטיסים מראש כאן), מוכיחה שגם הצעצועים הכי יקרים בעולם לא יכולים להחליף את חברי הילדות – רעיון שבית המלוכה הפנים לחלוטין בעשורים האחרונים. אבל מה עושים כשאי אפשר להביא את הנסיכים לפעולה בצופים? התשובה ברורה: מביאים את הצופים אל הנסיכים. כך, כשהנסיכה אן הייתה בת 8, הזמינה המלכה את חברות ה"ברואוני פק", סוג של מקבילה לצופים שלנו, להגיע לארמון ולקיים את הפגישות השבועיות של החבורה נערכו בגן רחב הידיים שלו. גם ימי הולדת כיתתיים נחגגו שם. בתפריט: קרפים עם דבש, סנדוויצ׳ים עם עגבנייה, נקניקיות על מקל, עוגה וגם קולה. זה לפחות מה שהוגש ב-1969 במסיבת יום ההולדת החמישית של הנסיך אדוארד, אליה הוזמנו 16 זאטוטים. אחרי הארוחה הם צפו ב״צ׳יטי צ׳יטי באנג באנג״.

פריטים מתערוכת בית המלוכה (צילום: Peter Macdiarmid, GettyImages IL)
פריטים מתוך התערוכה. משחקים יקרים במיוחד | צילום: Peter Macdiarmid, GettyImages IL

אבל לא הכל זה כיף בארמון, והתערוכה מראה גם את הצד הפחות זוהר ומאוד אנושי הזה: כך, מחברת שהייתה שייכת לג׳ורג׳ הרביעי ומולאה שורות שורות כשהיה בן 5, ב-1767, מוכיחה שהוא התקשה עם האיות של "אוקטובר". כנראה שהוא התגבר על המכשול הזה, כי בגיל 11 הוא כבר למד 22 שעות שבועיות שכללו לטינית, צרפתית, אנגלית, גרמנית, כתיבה, דת, גיאוגרפיה, מוזיקה והתעמלות. תמצאו פה גם את מחברת ההערכה העצמית שהמורה של המלכה ויקטוריה הכריחה אותה לכתוב מדי ערב (״היום הייתי קלת דעת״, כתוב שם), את ספר התינוק מבד של הנסיך צ׳ארלס וגם את מחברת הגיאוגרפיה של הנסיך וויליאם. הוא ואחיו הארי, אגב, ישבו כילדים על כסאות מעץ שנבנו במיוחד עבורם: של וויליאם כחול, מעוטר ארנבונים שלובשים מכנסיים, ושל הארי לבן, עם ציורים של איה, החמור העצוב של פו הדב (וגם כמה פרפרים).  כי כנראה שגם אם אתה בן מלוכה, אתה לא יכול לעמוד במרצ'נדייז של דיסני.

>>לכל כתבות המגזין