לא יכולתי להישאר אדישה לנתונים שעוסקים בתחלואה של סרטן צוואר הרחם. כ-200 נשים מאובחנות מדי שנה בישראל כחולות וכ-80 נשים נפטרות כתוצאה מהמחלה. אתם קולטים? מדובר ב-80 נשים שאפשר היה למנוע את המוות של רובן באמצעות גילוי מוקדם שכולל את בדיקת הפאפ. 80 נשים שחלקן הגדול יכול היה להמשיך לחיות, לבלות, ליהנות מהמשפחה. 80 נשים שהיו יכולות להישאר פה איתנו.

אני אומרת את זה בצורה הכי ברורה - נשים בכל גיל יכולות וצריכות להתחסן כדי למנוע הידבקות בווירוס שיוצר את הסרטן. אנחנו מדי יום אוהבות להתעסק בדברים כמו השיער שלנו, ומאידך בדברים חשובים כמו אלימות כלפי נשים, אבל – מה עם החיים שלנו?

אין תמונה
פשוט אומרת לא. נטלי דדון
שאלה, האם הייתן מוכנות לחצות כביש סואן עם סרט שקשור לעיניכן? אני מניחה שלא. הרי אף אחת לא הייתה לוקחת סיכון כזה על חייה. ובכל זאת, מסתבר שיש מאות נשים בישראל – שמוכנות לקחת סיכון, כשמדובר בסרטן. שמוכנות לוותר על כל הטוב שהחיים מציעים לנו, על הצחוקים, על החיוכים, על האהבות, על הזוגיות – על כל זה תוותרו? זה פשוט מוזר.

כולם כבר מבינים שבעולם שלנו מחלת הסרטן כבר מזמן  הפכה למגיפה. סרטן צוואר הרחם זו מחלה שאפשר למנוע והשאננות של נשים שאומרות לעצמן 'לי זה לא יקרה' ממש מפריעה לי. מסתבר שהבעיה היא בנו  הנשים. למה אני אומרת את זה? כי לפני שביקשו ממני להתגייס לקמפיין אמרו לי שנשים רבות אומרות שהן מפחדות מהבדיקה וחוששות מהחיסון, אז בדקתי זאת עם חלק מחברותיי  ומסתבר שזה נכון. מסתבר, שנשים מעדיפות להימנע מהבדיקות, ולקחת סיכון על חייהן. ואולי גם למות.

אני רוצה לומר לכם ולכן שאני עובדת עם ילדים בבית החולים איכילוב ואני רואה מקרוב את הסבל הנורא שהם עוברים מדי יום, את הסבל הטמון בגוף חולה. מדובר בתהליך ארוך ומתיש שאני לא מאחלת לאף אחד מאתנו לעבור אותו לעולם. כמובן, שיש כל כך הרבה מחלות בעולם והסיכון לחלות במשהו בהחלט קיים, אבל כשיש לנו הזדמנות למנוע מוות מבעוד מועד – אנו חייבות לעשות זאת. אנו חייבות את זה לעצמנו, להורינו, לילדינו, לחברינו.

חברות יקרות, תעשו לי טובה. תקשיבו למומחים ותמנעו מעצמכן את הסבל הזה. פשוט לכו להיבדק.

שבוע המודעות לסרטן צוואר הרחם מתקיים על ידי האיגוד הגניקולוגי, איגוד רופאי הילדים ואיגוד רופאי המשפחה, של ההסתדרות הרפואית. הצטרפו לעמוד הקבוצה צלמו עצמכן והעבירו את המסר שלנו הלאה