mako
פרסומת

תכירו את כיתת הכוננות של שכונת יפה חן ברמת גן

לאחר שכיתות הכוננות ביישובי העוטף הוכיחו את נחיצותם באירועי ה-7 באוקטובר, נשמעות לא מעט יוזמות של אזרחים המחליטים להקים כיתות כוננות גם בישובים שאינם צמודי גדר. הערב (שלישי) ב"ארץ נהדרת" נראה כיצד חברי כיתת הכוננות של שכונת יפה חן ברמת גן פועלים. במערכון ישתתפו אודי כגן, שחר חסון, תמיר בר, אוראל צברי וגיה באר גורביץ'

מערכת tvbee
tvbee
פורסם:
כיתת הכוננות של שכונת יפה חן ברמת גן
כיתת הכוננות של שכונת יפה חן ברמת גן | צילום: מתוך "ארץ נהדרת", קשת 12
הקישור הועתק

אנשי כיתת הכוננות: בשבת השחורה, המתנדבים של כיתות הכוננות עמדו לבדם בקו האש ועשו כל מה שביכולתם כדי לשמור על ביתם מפני מחבלי ארגון הטרור חמאס. הם הצילו חיים של אלפים וחלקם שילמו על כך בחייהם. לצד הכאב הבלתי יתואר על אובדן החיים בעוטף עזה, נשמעים מאז אירועי ה-7 באוקטובר סיפורי נס וגבורה – שמראים את החשיבות של כיתות הכוננות הללו.

היום (ג') כיתת הכוננות של שכונת יפה חן ברמת גן תצא לאימון במטרה להיות מוכנים לכל תרחיש, אבל לפני שהם יעשו זאת, אודי כגן, שנכנס הערב לנעליו של מפקד הכיתה במשדר של "ארץ נלחמת" בקשת 12, מחלק את חברי הקבוצה אותם מגלמים תמיר בר, שחר חסון, אוראל צברי וגיה באר גורביץ' למספרי ברזל.

עם זאת, נראה שלא לכולם ההכשרה המתאימה. מספר אחד לדוגמה, אותו מגלם בר, עבר טירונות כלל צה"לית והוא מוסמך לרמת רובאי 02 - מה שמאכזב את מפקד הכיתה. גם לנצח, אותו משחק כאמור חסון, הכשרה דומה - אבל הוא טוען שאחרי הצבא התמונה השתנתה. "אחרי הצבא השלמתי באקסטרני לאפס חמש בלחמן", הוא אומר.

לאחר שהבא אחריו, אותו מגלם צברי, ניצל את המצב בכדי לספר על המבצע חסר התקדים כביכול שקיבל ברשת הסלולר, מפקד הכיתה הבין מה מצב הכוח. "סתמו את הפה, חדל - הבנתי איזה רקמה אנושית יש פה". אלא שאז, האחרונה שהתעלמו ממנה עד רגע זה, הראתה לכולם מי הלוחמת האמיתית כאן. "נראה לי שאני היחידה פה שרובאי אפס שבע. נלחמתי בקרקל", היא אמרה ואילו המפקד השיב: "חמודה, קרקל זה חתולה. את זורקת מורטדלה והוא איתך". האם המפקד יבין הערב באמת את מערך הכוחות?