mako
פרסומת

הבת של אלי כהן מגיבה לסדרה על חייו

סופי בן דור, בתו של המרגל הישראלי אלי כהן, התראיינה הבוקר ל"חדשות הבוקר" עם ניב רסקין, וסיפרה על תחושותיה בעקבות עליית הסדרה "אלי" בנטפליקס, המבוססת באופן חופשי על חייו ופועלו של כהן. "זה זר לי, לא מתאים לסיפור שלנו", אמרה בן דור, "אבל אני מבינה ומכבדת"

מערכת tvbee
tvbee
פורסם:
הקישור הועתק

בסוף השבוע עלתה אלי, המיני סדרה החדשה שיצר גידי רף (חטופים, אתר הצלילה בים האדום) לנטפליקס, שמבוססת על חייו של המרגל הישראלי אלי כהן. הסדרה עוררה עניין רב בארץ לא רק בגלל עיסוקה בפרשה מההיסטוריה של ישראל, אלא גם הודות לליהוק הבינלאומי של סשה ברון כהן (בוראט, מי זאת אמריקה?) בתפקיד הראשי, וכמות נכבדת של שחקנים ישראליים בקאסט. אולם מלכתחילה הובהר שלמרות שהסדרה מתייחסת לאירועים שקרו באמת, רף ושאר היוצרים נקטו גם בחירות יצירתית, והשמיטו או הוסיפו פרטים שהעשירו את הסיפור.

סופי בן דור, בתו של כהן, התראיינה לחדשות הבוקר עם ניב רסקין, וסיפרה שצפתה בכל הסדרה במהלך סוף השבוע. "מה שכואב לי זה הפער העדתי", ענתה כשנשאלה על ההבדלים בין הסדרה לחייהם האמיתיים של אביה ואמה, נדיה, שבסדרה מתוארת כמשרתת ("מה שלא היה אף פעם", אמרה בן דור). בן דור סיפרה שרף העביר לה את התסריט לעיונה, ואמרה "זה מעין שעטנז, זה מקובל עלי", אבל הודתה שההחלטה לעבד את חייו של כהן לסדרה טלוויזיה לא היתה פשוטה עבורה: "זה לא קל, שהופכים את זה לסיפור", אמרה, "זה זר לי, לא מתאים לסיפור שלנו". אולם בן דור סייגה את דבריה, סיימה אותם בנימה של השלמה ואמרה על הסדרה: "אני מבינה ומכבדת".

"אלי" זמינה לצפייה בנטפליקס