mako
פרסומת

כתר פלסטיק

כל יצירה שמבוססת על סיפור אמיתי נאלצת לפעמים לשפץ מעט את ההיסטוריה, אבל יכול להיות שבמקרה של "הכתר" מדובר בצעד אחד יותר מדי? אחד מהרגעים הכי שנויים במחלוקת של העונה החדשה, העוסק בזוגיות של הנסיך צ'ארלס עם קמילה, מתבסס על מכתב שלא היה ולא נברא - אבל יוצר הסדרה ממשיך לעמוד מאחורי ההחלטה

רועי אבן
פורסם:
מתוך "הכתר"
"בראש שלי חשבתי שעשויה להיות לזה השפעה". מתוך "הכתר" | צילום: Des Willie/Netflix, mako
הקישור הועתק

נדמה שחוץ ממשפחת המלוכה עצמה, מעטים האנשים שלא מתרשמים מ"הכתר" של נטפליקס. ועדיין, הטענות של מקורבים לבני המשפחה, בהן האמירה שנטפליקס "מנצלת את הכאב בשביל רווח כספי", נוגעות גם לעניין ספציפי יותר, ומסבירות כי חלק מסוים מהתכנים בסדרה פשוט לא תואם למציאות. כאן כבר לא מדובר בוויכוח, שכן יוצר הסדרה בעצמו, פיטר מורגן, מודה כעת כי כמה מהסצינות המכעיסות ביותר הן כאלה שהומצאו על ידו.

בפרק הראשון של העונה, שעלתה בתחילת השבוע בנטפליקס, הצופים ראו את מאונטבטן (צ'ארלס דאנס, "משחקי הכס") כותב לצ'ארלס (ג'וש או'קונור) על כך שהוא מביא "הרס ואכזבה" למשפחה, ומבקש ממנו להיפרד מקמילה, שהייתה אז נשואה לאנדרו פרקר בולס, ולהתחתן עם "איזו בחורה מתוקה ותמימה עם מזג טוב וללא עבר". צ'ארלס מקבל את המכתב לאחר שהוא מגלה כי מאונטבטן נרצח על ידי ה-IRA (המחתרת האירית) - מה שאכן קרה במציאות, בניגוד למכתב המדובר. צ'ארלס, יש לציין, דווקא כן קיבל במציאות מכתב מאביו, הנסיך פיליפ (אחיינו של מאונטבטן) שאמר לו כי עדיף שיינשא לדיאנה, לאחר שמערכת היחסים בין השניים הפכה לפומבית, ויש להניח כי משם מורגן שאב את ההשראה.

"מה שאנחנו יודעים הוא שמאונטבטן היה באמת אחראי ללקיחה של צ'ארלס לצד מסוים שאמר 'תראה, אתה יודע, מספיק כבר עם המשחקים, זה הזמן שתתחתן וזה הזמן שתביא לעולם יורש", הסביר במהלך ההקלטה מורגן - שנמצא מזה שנים בזוגיות עם כוכבת "תיקים באפלה" ו"חינוך מיני" ג'יליאן אנדרסון, המגלמת בעונה החדשה את דמותה של ראשת הממשלה מרגרט תאצ'ר. "בתור היורש אני חושב שהייתה דאגה מסוימת שהוא צריך להשתקע, להתחתן עם האדם הראוי ולהמשיך הלאה", הוא הוסיף, "בראש שלי אני חשבתי שעשויה להיות לזה השפעה גדולה עוד יותר על צ'ארלס אם זה היה קורה אחרי המוות, כמו שהיה".  

מורגן הוסיף והסביר כי "אני חושב שכל דבר במכתב שמאונטבטן כותב לצ'ארלס הוא מה שאני באמת מאמין בו, בהתחשב בדברים שקראתי והאנשים ששוחחתי איתם, זה משקף את תפיסת העולם שלו. אנחנו לעולם לא נדע אם זה אכן הוכנס לתוך מכתב, ואנחנו לעולם לא נדע אם צ'ארלס קיבל את המכתב הזה לפני או אחרי המוות של מאונטבטן, אבל בדרמה הספציפית הזאת, ככה אני החלטתי להתמודד עם זה".

פרסומת

בנוסף למקורבים השונים למשפחת המלוכה - שעד לאחרונה שתקו בכל הנוגע לסדרה - גם מומחים שונים לחייה וקורותיה מעידים כי חלקים נכבדים מהעלילה פוברקו בגסות, וטוענים כי מדובר בהטעיה. אחד מאותם אנשים, ההיסטוריון הוגו ויקרס, שוחח עם CNN והסביר ש"אנשים באמת מאמנים לזה כי זה מצולם טוב, מופק ביוקרתיות ומשוחק לעילא עם שחקנים מצוינים. אי אפשר לבטל את זה כמו זבל מצהובונים. בסדרה הספציפית הזאת, כל אחד מבני משפחת המלוכה הבריטית, בעיניי, יוצא ממנה רע, למעט הנסיכה מוויילס (דיאנה, ר.א)". "היא לגמרי חד צדדית, היא לגמרי נגד הנסיך צ'ארלס", הוסיף ויקרס, "כל אחד שצופה בזה יגיד 'ראיתי את זה ב'הכתר', זה חייב להיות אמיתי. זה לא אמיתי".