mako
פרסומת

ישראל אטיאס: "אפליה היא פשוט לא הגיונית ולא יכולה להמשיך להתקיים"

על רקע סערת הדרת הבנות הספרדיות ממוסדות הלימוד הליטאיים, כוכב "שבאבניקים" כתב על גילום דמותו של מאיר סבג כמזרחי בין אשכנזים. "הרבה פעמים נעתי על הגבול של להיות מוקצה, ’לא מספיק’, בגלל דימוי, קשרים ומסגרות שלא באמת משקפות אדם", כתב, "'שבאבניקים' זעקה קולות שנשמעים עכשיו חזק מתמיד ואני מקווה שזה יזיז משהו"

גיל משעלי
פורסם: | עודכן:
שבאבניקים, ישראל אטיאס
ישראל אטיאס | צילום: באדיבות HOT ודורי מדיה, יחסי ציבור
הקישור הועתק

בעוד שמרבית מוסדות החינוך פתחו אתמול (ראשון) את שעריהם עם תחילת שנת הלימודים, כמה סמינרים חרדיים בירושלים ובית שמש נותרו סגורים לאחר שהעיריות שיבצו תלמידות ספרדיות לסמינרים המוגדרים כ"ליטאיים". בהנחיית רבני דגל התורה הודיעו המוסדות כי לא יפתחו את הלימודים עד להסדרת הנושא ושיבוץ התואם את דרישת ההנהגה הרוחנית.

השחקן ישראל אטיאס, מי שגילם במשך שלוש עונות את מאיר סבג בסדרה "שבאבניקים", התייחס לנושא וציין את ההקשר לדמותו - ספרדי יחיד בחבורה אשכנזית. "כשגילמתי את מאיר סבג ב’שבאבניקים’, הרבה פעמים נעתי על הגבול של להיות מוקצה - הספרדי בין האשכנזים, ה’לא מספיק’. לא רק בגלל הקושי של יכולות הלימוד, אלא בגלל דימוי, קשרים ומסגרות שלא באמת משקפות אדם.

"הסדרה זעקה קולות שנשמעים עכשיו חזק מתמיד", הוא הוסיף, "ואני מקווה שזה יזיז משהו. כי בשנת 2025 - אפליה, מכל סוג, מגדרית או עדתית, פשוט לא הגיונית ולא יכולה להמשיך להתקיים. אגב בסוף מאיר מנצח (לא אאריך את הספוילר למי שלא צפה עדיין). הלוואי שגם כאן נראה סוף טוב!". 

ישראל אטיאס
הפוסט המלא של ישראל אטיאס | צילום: Facebook

מוקדם יותר היום (שלישי) גם שר החינוך יואב קיש הגיב על הנושא, ובהודעה שהוציא לתקשורת הבהיר: "האפליה הגזענית בסמינרים החרדיים תיפסק לאלתר! לאחר עבודה מאומצת, רוב מוחלט של הבנות שובצו כבר בסוף יוני - צעד חסר תקדים שלא היה בעבר.

פרסומת

"קומץ סמינרים בירושלים ובבית שמש מסרבים לשיבוץ ופועלים בניגוד לחוק. הם יחויבו לקלוט את התלמידות בהתאם לחוק או שיינקטו נגדם צעדים: שימועים, שלילת תקציבים והליכי סגירה. מערכת החינוך לא תאפשר אפליה מכל סוג. כל תלמידה ותלמיד זכאים לחינוך שוויוני ומכבד".