זה לא פרויקט חדש של סשה ברון כהן בלי איזו מחלוקת או שתיים, ואחרי התביעה מטעם משפחתה של ניצולת שואה שהתראיינה לסרט והסצינה שהצליחה לסבך את רודי ג'וליאני, זה הזמן לשלישית: איגוד הקזחים-אמריקאיים הוציא גינוי רשמי נגד "סרט המשך בוראט" של הקומיקאי, שעלה ביום שישי האחרון באמזון פריים, כשלטענתם הוא מהווה ייצוג גזעני שלהם.

מערכת היחסים של כהן עם קזחסטן, יש להזכיר, לא התחילה ברגל ימין. כבר בשנת 2006, כשהסרט הראשון של "בוראט" יצא לאוויר העולם, יחד עם דמותו של העיתונאי הקזחי הנלעג, המדינה אסרה להקרין אותו בשטחה, והממשלה אף פרסמה מודעות נגדו בעיתונות. הסרט החדש, כך נראה, לא הצליח לשנות את דעתם של הקזחים (לפחות אלה שחיים בארה"ב), ובמכתב שיצא מטעם הארגון נטען כי אמזון "מעודד אלימות נגד מיעוט אתני פגיע ולא מיוצג". 

"סשה ברון כהן והצוות שלו מבצעיים ווייט-וואשינג באתניות שלנו ובכך הופכים את זה לראוי לצחוק עלינו", נכתב בהצהרה, "זה לא היה פוליטיקלי קורקט אם הם היו אסיאתיים או שחורים". לפי חברי האיגוד, יציאת הסרט הראשון של "בוראט" גרמה לבני הקהילה הקזחית "ל"השפלה מבוססת על אתניות", וילדים רבים אף חוו בריונות בבתי הספר בגלל דמותו של כהן. "בסרט הזה", נכתב, "גבר לבן מתעטר בפרסונה קזחית ואז מנכס ומקטין תרבותית כל דבר שמייצג אותנו. אנחנו, הקזחים, אומה קטנה, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לחוות גזענות. מר כהן מצהיר שהמטרה הראשית שלו היא טראמפ ואמריקאים גזענים. אם זה היה המקרה, הוא היה יוצר מדינה מומצאת, כמו שהוא עשה בסרט 'הדיקטטור'. ובכל זאת, מר כהן בחר להתבריין, להשפיל ולהפוך אומה אמיתית ללא אנושית". 

ובזמן שהקזחים האמריקאים יוצאים נגד הסרט, נראה שקזחסטן עצמה דווקא למדה להתרגל לסגנון של כהן. "בוראט" החדש אמנם לא צולם בשטחה (אלא ברומניה) ולא השתמש בשפתה (בוראט ובתו משתמשים בשילוב של עברית, פולנית ובולגרית) - אבל משפט המזוהה איתו דווקא כן מצא את דרכו לקמפיין מטעמה: פרסומת חדשה של קזחסטן עצמה, שאמורה לעודד תיירים להגיע ולבקר בה, זכתה לסלוגן "Kazakhstan. Very Nice" ומציגה מקומיים שונים משתמשים בקאצ'פרייז הקבוע של בוראט. 

"זאת קומדיה, ולקזחסטן שבסרט אין שום קשר למדינה האמיתית", כתב כהן בהצהרה כתובה לניו יורק טיימס בעקבות הביקורת נגדו, "בחרתי בקזחסטן בגלל שזה היה מקום שכמעט אף אחד בארה"ב לא הכיר, מה שאפשר לנו ליצור עולם פרוע, קומי ומומצא. קזחסטן האמיתית היא מדינה יפה עם חברה מודרנית וגאה - ההפך מהגרסה של 'בוראט'".

ומה לגבי התביעה שהוגשה נגד מפיצי הסרט טרם עלייתו? אמש פורסם במגזין דדליין כי בית המשפט החליט לדחות את העתירה שהוגשה מטעם בני משפחתה של ג'ודית דים אוונס, ניצולת שואה שהתראיינה בסרט על חוויותיה, כשלטענתם היא לא ידעה בזמן הצילומים שמדובר בסרט קומי לכל דבר ונפגעה כשנודע לה על כך. לפי הדיווח, התביעה נדחתה בגלל ליקויים שונים שנמצאו בה, ועורך הדין שייצג את אמזון הסביר כי "כהן היה אסיר תודה על ההזדמנות לדבר איתה, והחמלה והאומץ שלה בתור ניצולת שואה נגעו בלבבות של מיליונים שצפו בסרט".