mako
פרסומת

"זה קצת יותר מדי, הם נערים"

"שבריריות", דרמת הנוער החדשה של נטפליקס, הפכה תוך ימים בודדים לסדרה הכי מבוקשת בענקית הסטרימינג. רק שההצלחה הזו מגיעה לצד לא מעט ביקורת מצד הצופים, שכבר זועמים על כמות מוגזמת של סצינות אינטימיות בין דמויות צעירות במיוחד, ומגדירים את התוצאה כ"פורנו רך"

רועי אבן
פורסם:
מתוך "שבריריות"
"הם לא בני 16 או 17? אני נגעלת". מתוך "שבריריות" | צילום: יח"צ באדיבות Netflix, mako
הקישור הועתק

אין יוצר טלוויזיה שלא היה רוצה לשמוע את התואר "הסדרה הכי מבוקשת כרגע בנטפליקס" מוצמד לפרויקט החדש שלו. במקרה של מייקל מקלנן, יוצר "שבריריות" (Tiny Pretty Things) שעלתה לפני ימים בודדים בענקית הסטרימינג, זה בדיוק המצב - רק שעל הדרך הוא צריך להתמודד עם עוד כמה תארים שמוצמדים לה מהקהל, בהם, למשל, "פורנו רך". בהתחשב בכך שמדובר בדרמת נוער, לא בטוח שזו מחמאה.

"שבריריות", המבוססת על ספר בעל אותו שם, מלווה את דמותה של נבייה, רקדנית צעירה שמקבלת הזדמנות להצטרף לאקדמיית בלט נחשבת. מכאן, הכל נשמע כמו עוד דרמת נוער מתבקשת על בית ספר למחול - רק עם טוויסט אפל אחד: הרקדנית ש"עזבה" ואפשרה לנבייה להתקבל בכלל מתה, והחשודים המיידיים הם יתר החברים והחברות מהאקדמיה. למרות הנושא האפל, "שבריריות" עדיין נתפסת כסדרה על נוער שמיועדת, בין היתר, גם לנוער, ולכן צופים רבים הופתעו לגלות כמות נכבדת של סצינות אינטימיות שמופיעות בה לאורך כל הפרקים. ובזמן שסדרות נוער בעבר כבר הכילו לא מעט יחסי מין, נראה שהפעם המינון שלהן קצת צורם לקהל.

"יש יותר מדי עירום לא הכרחי בסדרה הזאת", כתבה אחת הגולשות שהספיקו לצפות בשבריריות - שגם בישראל כבר התברגה בראש מצעד התכנים הכי נצפים בנטפליקס, "למה לעזאזל כל סצינה שנייה היא של אנשים שעושים סקס או של דמויות יושבות בסאונה בלי בגדים... תדאגו שיהיה לזה הגיון". "סצינות הסקס הן קצת יותר מדי, הם נערים", הוסיף גולש אחר, "אני לא רוצה לצפות בזה כל כך הרבה. רק תתנו לי את הנשיקות ואת ההתחככויות אם הם נערים. אם הם היו בני 20 זה היה משהו אחר".

גולשת אחרת שצפתה בסדרה כתבה: "אולי זאת רק אני, אבל אין שום צורך ש'שבריריות' תיראה כמו פורנו רך. אין שום צורך שהשחקנים והשחקניות האלה יהיו ערומים כל הזמן לכל סצינות הסקס הנועזות, במיוחד כשהם משחקים נערים". ובזמן שעוד ועוד גולשים מזועזעים - אחת מהם כתבה "כמות סצינות הסקס ב'שבריריות'... הם לא בני 16 או 17? אני נגעלת" - רבים מהם מציינים כי עדיין מדובר בסדרה טובה. "אני נהנית ממנה בסך הכל", הסבירה אחת הצופות, "אבל העירום הבלתי-נגמר וסצינות הסקס הנועזות עם דמויות של קטינים גרמו לי להרגיש ממש לא בנוח, כמו גם הסקס בין המורה לתלמיד. הפרק שבדיוק צפיתי בו כלל תקיפה מינית מול המצלמות וזה גרם לי להרגיש רע".