אחד הטרנדים האהובים בטיקטוק הוא זה בו המשתמשים מעלים מהאוב קטעים שהם ראו בסדרות או סרטים תחת קטגוריה מסוימת. במקרה הטוב זה משעשע ובמקרה הטוב יותר זה נותן לנו הצצה לאיך דור ה-Z מגיב לעידן בו מנחי טוק שואו הטרידו מרואיינות צעירות בשידור וחליפת שומן הייתה בחירה לגיטימית לטלוויזיה עלילתית.

שיח הייצוגים התקדם מאוד בשני העשורים האחרונים, אבל רובנו עדיין גדלנו על סדרות שהיום מביך אותנו לגלות עד כמה הן היו גזעניות, הומופוביות, טרנספוביות, סקסיסטיות וכל ההטיות הנוספות של שנאה לכל מה שזר לנו. למרות השיפור הניכר, לא חסרות עדיין דוגמאות מביכות מהשנים האחרונות, ומשתמשת טיקטוק בשם אבי רוז מוריס (שיש לה גם פודקאסט בנושא ייצוגים של אנשים שמנים בתרבות ובאמנות) החליטה ליזום אתגר חדש מהסוג הזה, וביקשה מהגולשים לשתף אותה בייצוגים הכי פוגעניים של אנשים שמנים על המסך. הסרטון, שעלה רק לפני שבועיים, כבר צבר מאות אלפי צפיות.

@morethantracyt

You can tell me about the good ones too!! ##fatrepresentation ##fatacceptance ##tvtropes ##representationmatters ##bodypositivity ##stitch ##fyp

♬ original sound - More Than Tracy Turnblad

לא ממש מפתיע לגלות בתגובות לסרטון את "חברים" וחליפת השומן הידועה לשמצה של מוניקה. "מוניקה מ'חברים', במאה אחוז", ענתה לה אחת המגיבות. "אני צופה בסדרה מהתחלה, ותמיד מתייחסים לזה בתור בדיחה. היא תמיד מחזיקה ביד חטיפים". הדמות של מוניקה הייתה נערה שמנה, ומלבד העובדה שקורטני קוקס לבשה חליפת שומן כשהיא שיחקה את הגרסה הצעירה של עצמה היא גם תמיד תיבלה בהרבה קומדיה פיזית שגיחכה את הדמות לחלוטין.

דוגמה נוספת שעלתה שם הייתה מ"סקס והעיר הגדולה". "הסצנה כשסמנתה עולה במשקל וקארי כזה 'איך לא יכולת לשים לב שהפכת ממאוד רזה לרזה רגילה?!' כשהמצלמה זזה לבטן שלה", נכתב בתגובה. הסצנה מופיעה בסרט הראשון של "סקס והעיר הגדולה" ומציגה את קארי מזועזעת מהמהפך של סמנתה, שלכאורה עלתה המון במשקל, אבל בפועל נראה כאילו קים קטרל בסך הכל הוציאה את הבטן לצורך צילומי הסצנה, והיא נותרה אחת ההזויות ביותר בתולדות הסדרה.

היו גם דוגמאות חדשות יותר, כמו דמותה של דבי ריאן ב"רעבים" של נטפליקס, שקיבלה ביקורות על האופן בו היא מגחיכה את עברה של הדמות הראשית כשמנמנה כשהסדרה רק עלתה ב-2018, ואפילו לפני כן. כששוחרר הטריילר ל"רעבים", נשמעו כבר קולות שקראו להוריד אותה בגלל האופן הסטריאוטיפי בו היא מציגה אנשים שמנים.

גם אחד הלהיטים האחרונים של נטפליקס, "גורל: סאגת ווינקס", הוזכר שם על ידי טיקטוקרית שכתבה: "הכתיבה של הדמות של טרה היא פשע מלחמה נגד פלאס-סייז. אני יודעת שזה חדש יותר, ואני חושבת שדווקא בגלל זה זה בעייתי. לצפות בדמות הזאת מרגיש כמו לגלות איך נשים לבנות מאוד רזות חושבות שזה מרגיש להיות מישהי פלאס-סייז. זה לא נשמע כמו קול של אישה שמנה שמדברת על הגוף שלה, אלא כמו רשימה של סיבות לחוסר ביטחון שאנשים רזים מניחים שיש לאנשים שמנים". 

דוגמאות נוספות כללו את "סיירה ברג'ס לוזרית" של נטפליקס, בגלל שהדמות הראשית מוגדרת שם יותר מדי על ידי חוסר הביטחון שלה בנוגע למראה; איימי השמנה מ"פיץ' פרפקט" בגלל שזה, ובכן, השם שלה; ודוגמאות קלאסיות יותר כמו אדי מרפי ב"הפרופסור המשוגע" או גווינת' פלטרו ב"הפנטזיה של הל" - שני מקרים מצערים ביותר של חליפת שומן ודמויות שהן קריקטורה פוגענית.