mako
פרסומת

"הם היו מדברים מאחורי הקלעים על הפנטזיות המיניות שלהם"

ליסה קודרו, שתיזכר לנצח כפיבי בופה, שיתפה בריאיון חדש בזיכרונות מצילומי "חברים" - ומתברר שמאחורי הקלעים לא הכל היה מצחיק: "התרחשו דברים לא נעימים". לדבריה, צוות הכותבים נהג לנזוף בשחקנים על שכחת שורות ("הם אמרו, 'הכלבה הזו לא יודעת לקרוא'"), ואף דיבר באופן לא הולם על ג'ניפר אניסטון וקורטני קוקס

מיכל דאבי
פורסם:
פיבי בופה, ג'ניפר אניטסון וקורטני קוקס ב"חברים"
פיבי בופה, ג'ניפר אניטסון וקורטני קוקס ב"חברים" | צילום: באדיבות HBO מקס, יחסי ציבור
הקישור הועתק

זה היה תפקיד הפריצה שלה בהוליווד, שהפך אותה לשחקנית מבוקשת ואהובה על דורות של צופים (וגם מאוד עשירה) - והיא תיזכר לנצח כפיבי בופה. אבל לליסה קודרו יש גם זיכרונות קשים מהצילומים של "חברים", ורק עכשיו - 22 שנים אחרי שידור הפרק האחרון - היא בוחרת לדבר עליהם בהרחבה ואף לתאר את מה שקרה מאחורי הקלעים כ"דברים לא נעימים".

בריאיון ל"לונדון טיימס" סיפרה השחקנית כי הכותבים, שהיו ברובם גברים, נהגו לנזוף בצוות השחקנים על שכחת שורות. "הקלטנו מול קהל חי של 400 איש", היא הסבירה, "ואם טעית באחת השורות, או שהיא לא קיבלה את התגובה המושלמת, הכותבים יכלו להגיד משהו כמו: 'הכלבה הזו לא יודעת לקרוא לעזאזל? היא אפילו לא מנסה. היא הרסה לי את השורה'".

קודרו סיפרה עוד כי בחדר הכותבים "החבר'ה היו נשארים עד מאוחר בלילה ומדברים על הפנטזיות המיניות שלהם לגבי ג'ניפר אניסטון (רייצ'ל גרין) וקורטני קוקס (מוניקה גלר). זה היה אינטנסיבי".

היא תיארה את היחס של הכותבים לצוות השחקנים כ"ברוטלי", אבל אמרה שלא ייחסה לכך חשיבות רבה, מאחר שרוב ההתנהלות הבעייתית התרחשה מאחורי דלתיים סגורות. "האנשים האלה - והיו שם בעיקר גברים - היו נשארים עד 3 לפנות בוקר בניסיון לכתוב את התוכנית, אז הגישה שלי הייתה: 'תגידו עליי מה שאתם רוצים מאחורי הגב שלי, כי אז זה לא משנה'".

ליסה קודרו
ליסה קודרו | צילום: Erika Goldring, Getty images

ההתנהלות של הכותבים של "חברים" נחשפה בעבר על ידי אמאני לייל, שעבדה כעוזרת כותבים במהלך העונה השישית. בתחילת שנות ה-2000 הגישה לייל תביעה נגד אולפני האחים וורנר בעקבות ההתנהלות של הצוות, וטענה כי הכותבים נהגו להשמיע הערות מיניות וגזעניות לעתים קרובות, וכי במסגרת תפקידה נאלצה לתעד את כל הנאמר בחדר. התיק הגיע בסופו של דבר לבית המשפט העליון, שפסק נגד לייל לאחר שקבע כי ההתנהלות הגסה הייתה חלק מסביבת העבודה.