mako
פרסומת

"במרוקו שורפים מכוניות על יוקר המחיה, אנחנו בתחילת הדרך"

בתקופה האחרונה מתמודד עולם המסעדנות עם קשיים ועסקים רבים נסגרים. בריאיון ב"גלית ואילנית" התייחס השף חיים כהן למצב המורכב - וסיפר על תחרות הבישול ב"מאסטר שף", שם מתכוננים המתמודדים לקראת שלב הנבחרת וסוחטים מחמאות: "העונה יש טבחים שבפוטנציאל יותר טובים מהשופטים"

דסק קשת 12
mako
פורסם: | עודכן:
חיים כהן
חיים כהן | צילום: מתוך "גלית ואילנית", קשת 12
הקישור הועתק

האודישנים ב"מאסטר שף" הסתיימו וכעת מתכוננים המתמודדים לקראת פתיחת שלב הנבחרת, שם ינסו להרשים את השופטים ולהתקדם בתוכנית (פרק חדש בראשון, אחרי החדשות, קשת 12). בפאנל שיקבע את עתידם משתתף השף חיים כהן, שהתראיין היום (שישי) ב"גלית ואילנית" וסיפר על התחרות: "חשבתי מה כבר אפשר לעשות אחרי העונה הקודמת ומסתבר שאפשר. זו נבחרת של חלומות שמרגשת".

אל תפקיד השופט בתחרות הבישול הגיע כהן לאחר שצבר ניסיון רב בעולם המסעדנות, מקצוע שבתקופה האחרונה מתמודד עם קשיים ועסקים רבים נסגרים. "אפשר לראות את זה בתל אביב שהרבה מסעדות הפכו לברי יין עם אוכל ויושבים ברחוב", התייחס השף. "זו מציאות קשה עם יוקר המחיה, במרוקו שורפים מכוניות ורחובות - אנחנו רק בתחילת הדרך ואני לא יודע מה יהיה פה. המציאות תכפה על אנשים כמוני להסתגל או להגיד תודה רבה ושלום".

לצד הדברים, פוגש כהן ב"מאסטר שף" מתמודדים רבים שחולמים לעסוק בבישול. "אתה מסתכל מהצד לא בתור שופט אלא בתור אזרח ישראלי ורואה שיש פה דור מדהים, אולי שפטנו אותו אבל הוא מהמם", סיפר על המשתתפים. "זה צולם כשהיו טילים של החות'ים, היינו צריכים להפסיק את המשימות באמצע וללכת למרחב מוגן. הם היו כל כך חיוביים ועזרו אחד לשני".

בדומה למתמודדים מהדור החדש, גם כהן החל את דרכו בעולם המסעדנות בגיל צעיר. "באתי מדור שבו אכלו לפי צורך, לאכול כדי לגדול וכדי להיות בריא", סיפר. "עברתי לדור הנהנתנות, שם נולדה המילה 'פלצנות'. הייתה לי זכות גדולה לעשות את המעבר הזה, הצלחתי להנות משני העולמות. פעם כדי להיחשף למידע היית צריך לנסוע רחוק, לעשות ניסוי וטעייה - הדור הזה חכם ומוכשר בצורה בלתי רגילה, פותח את הפלאפון ועושה הכל".

אתה רואה את המשימות, מה הייתה עושה במקומם?
"הייתי פורש מראש, זה לא בשבילי. מי שעושה את המשימות הם אנשים רעים, אנחנו רק השליחים".

המתמודדים עוד מצליחים להפתיע אותך?
"זאת העונה הכי מפתיעה לשפים, יש שם בפוטנציאל טבחים יותר טובים מהשופטים. החשיבה קצת חסרה, חסר נימוק של הדברים כי השפע מטרלל את המוח. אם הם ילמדו לחשוב איך לרכז אז יש פה טבחים עם רעיונות מדהימים".

פרסומת
חיים כהן
חיים כהן | צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12

אחד מהמתמודדים שנכנס לנבחרת הוא רון שירזי, שסיפר על עבודתו כיוצר תוכן קולינרי ועורר סערה בין השופטים. "כאב לנו בדבר הזה שחסר לנו כוח אדם, היום אנשים פותחים ברים בבתים ולוקחים כסף. המילה 'יוצר תוכן' קצת גדולה ומעצבנת, כי כדי להגיע לתוכן אנחנו אכלנו קש אבל אי אפשר לפסול אותם. צריך לצאת מהמעורבות הרגשית ולהסתכל על זה - כשסך הכל מייצר קולינריה מדהימה", אמר כהן.

המתמודדים מתרגשים לראות אתכם אוכלים. זה ככה גם מחוץ לאולפן?
"אם אני מוזמן אז אומרים לי להביא סיר בעצמי. אנחנו תמיד מסתכלים אם אנשים נהנים ממה שהכנו, אם אין לך את זה וזה לא מייצר לך רעד קטן בלב - אז תעזוב, תמכור סברסים".

כהן עובד גם בתור השף של מזנון הכנסת. "יש שם 800 עובדים מקסימים, אנשים טובים שעובדים. הכנסת כמקום עבודה הוא מקום מהמם", אמר. "יש לפחות כעשרים עובדי 'אנוש', עמותה לבריאות הנפש, ואי אפשר לגעת בהם או לפטר. מישהו יכול להיכנס למזנון של חברי הכנסת ואף אחד לא נוגע בו, מרגש לראות את ההכלה. יש המון דברים יפים בכנסת, לא רק הדברים שעליהם כועסים".