"המשרד" אחראית לעשרות רגעים אייקוניים שמעריציה כנראה יזכרו לעולמי עד. אחד מהם התרחש בפרק העשרים ושישי של העונה החמישית. בפתחו, קווין – העובד החביב והאווילי שעובד בדאנדר מיפלין כרואה חשבון – מגיע למשרד כשסיר ענק בידיו, ומסביר כי הוא החליט לפנק את העובדים בתבשיל צ'ילי שהוא מצטיין בהכנתו. "זה מתכון שעבר מדור לדור במשפחת מאלון", אומר קווין (שמגולם על ידי בריאן באומגרטנר) בפרק. "זה כנראה הדבר שאני הכי טוב בו". למרבה הצער, ניסיונו של קווין לחלוק את המאכל האהוב עליו עם עובדי המשרד משתבש לחלוטין, כשהוא מפיל את הסיר ותכולתו נשפכת על רצפת המשרד. כשהוא המום ומזועזע, משתדל קווין לגרוף בחזרה את הצ'ילי אל הסיר – אך ללא הועיל.

האירוע המשעשע הזה הפך, במרוצת השנים, לאחד מהזכורים ביותר בתולדות המשרד. ויותר מזה - רבים מצופי הסדרה עדיין סקרנים לדעת האם באמת מדובר בתבשיל צ'ילי איכותי וטעים או שמא המתכון המפורסם של משפחת מאלון הוא דווקא לא מאוד מוצלח. ובכן, כעת, ניתן יהיה לשים קץ לסקרנותם: המתכון לתבשיל הצ'ילי קיים בנמצא, ובמקום מאוד לא צפוי: גולשת טיקטוק חדת הבחנה בשם מקנזי פלויד חשפה כי המתכון של קווין קבור בתוך הררי המלל של תנאי השימוש בענקית הסטרימינג פיקוק, בה משודרת "המשרד".

@mckenziefloyd Is it because no one ever reads these?? @Peacock TV ♬ original sound - Mckenzie Floyd

פלויד איתרה את האיסטר-אג החביב בעת עיון במסמך תנאי השימוש. "זה בגלל שאף אחד אף פעם לא קורא את הדברים האלה??", כתבה פלויד בתיאור לסרטון. "אני מנסה להבין למה הצ'ילי מ'המשרד', המתכון, נמצא כאן. למה זה היה הכרחי לשים את זה כאן?". המתכון, כפי שתיעדה פלויד, מסתתר בתוך תנאי השימוש כך שמיד אחרי הופעתו המסמך ממשיך כרגיל. "ואז זה פשוט חוזר לתנאים ולהגבלות", אמרה, "אני לא מבינה את זה". לאחד מהגולשים הייתה תשובה נאה למדי לשאלה הזו: "אני חושב שהם פשוט מנסים לוודא שכולנו נקרא את תנאי השימוש", כתב. פלויד איננה משפיענית בולטת ולרוב הסרטונים שהיא מפרסמת מגיעים לאלפים בודדים של צפיות. עם זאת, סרטון החשיפה המרגש הפך ויראלי - וצבר מעל למאה ושלושים אלף צפיות. 

המתכון מצורף כאן למטה, למקרה שמי מכם נהיו רעבים לתבשיל צ'ילי מהביל בזמן קריאת הכתבה.

מתוך הסדרה "המשרד" (צילום: NBCUniversal Television Distribution, צילום מסך)
יאמי. תבשיל הצ'ילי של קווין | צילום: NBCUniversal Television Distribution, צילום מסך

מצרכים:

4 פלפלי צ'ילי מיובשים מסוג פובלנו

2 כפות של שמן ניטרלי (ירקות, קנולה או זרעי ענבים)

1.4 קילו בשר טחון

2 בצלים לבנים בינוניים, קצוצים דק

6 שיני שום

1 פלפל חלפיניו גדול, קצוץ דק

1 כף אורגנו מיובש

2 כפיות כמון טחון

1/4 כפית פלפל קאיין

2 כפות רסק עגבניות

2 בקבוקי בירה (לאגר או פייל אייל)

3 פחיות של שעועית מנומרת (יש לשטוף את השעועית)

3 כוסות ציר בקר

2 וחצי כוסות של עגבניות בשלות קצוצות

2 כפות מלח

לטופינג: בצל ירוק קצוץ, גבינת צ'דר מגוררת ושמנת חמוצה

הוראות הכנה:

  1. קורעים את פלפל הפובלנו לחתיכות, וזורקים את הזרעים והגבעולים. בסיר גדול וכבד קולים את הפלפל על אש בינונית או גבוהה תוך ערבוב מדי פעם עד שהריח של הפלפלים עומד באוויר, במשך 3 או 4 דקות. את הפלפל הקלוי מעבירים למעבד מזון וטוחנים דק מאוד. בינתיים מניחים את הפלפל הטחון בצד.

  2. מוסיפים שמן לסיר ומחממים על אש בינונית או גבוהה. מוסיפים בשר בקר טחון ומטגנים עד להשחמה במשך שש דקות, תוך ערבוב מדי פעם כדי לפרק את הבשר לחתיכות קטנות. בעזרת כף מעבירים את הבשר לצלחת ומניחים בצד.

  3. מוסיפים בצל לסיר ומטגנים במשך זמן קצר על אש בינונית או גבוהה עד שהוא בקושי מתרכך, במשך כשתי דקות. הסוד של תבשיל הצ'ילי הוא לא לבשל מספיק את הבצל.

  4. בעזרת כותש שום, כותשים את השיניים ישירות אל תוך הסיר, שן אחת בכל פעם. לאחר מכן מוסיפים לסיר פלפל פובלנו, חלפיניו, אורגנו, כמון, פלפל קאיין ורסק עגבניות. מערבבים ומבשלים עד שריח התבלינים עומד באוויר, במשך כשתי דקות. מוסיפים בירה וממשיכים לבשל תוך ערבוב וגירוד תחתית הסיר, במשך כשבע דקות.

  5. בינתיים, מעבירים את השעועית המנומרת לקערה גדולה ומועכים קלות בעזרת מועך תפוחי אדמה, עד שהיא מתפרקת אך לא מעוכה לגמרי.

  6. מוסיפים לסיר את השעועית המעוכה, הציר, העגבניות, המלח ואת בשר הבקר. מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים במשך שעתיים. מורידים מהאש, מסירים את המכסה ומניחים לתבשיל לעמוד במשך שעה לפחות.

  7. טועמים, ממליחים אם צריך ומגישים יחד עם התוספות האהובות עליכם. משפחת מאלון ממליצה להוסיף לתבשיל בצל ירוק קצוץ, גבינת צ'דר מגוררת ושמנת חמוצה.