למרות שבשנים האחרונות, המסעדנית רותי ברודו הפכה להיות מוכרת כמעט בכל בית בישראל, היא עדיין לא מקבלת באופן מלא את ההכרה והאהבה שהציבור רוחש לה. במהלך שיחה פתוחה עם גלית ואילנית (קשת 12) ברודו שהקריירה הטלוויזיונית שלה נמצאת בשיאה, הסבירה מדוע היא מרגישה זאת.
"גברים ממש לא אוהבים אותי", אמרה לצמד המנחות שטענו כי היא מתכחשת למציאות בכך שהיא לא מודה בהיותה אישה אהובה, "אני כל הזמן אומרת את זה כי זה מוזר. למה לא גברים לא אוהבים אותי? זה נורא מעליב. נשים, מבוגרות וגייז אוהבים אותי". היא הוסיפה כי את התחושות היא מקבלת מהטוקבקים שמרבה לקרוא. "אני רואה מה כתוב עליי, דברים כמו 'פרצוף פרה תסתמי'. אני דווקא אוהבת לקרוא טוקבקים, קוראת את כולם. זה נורא מגניב".
יש דיסוננס מאוד גדול בין איך שאנחנו תופסים אותך לאיך שאת תופסת את עצמך.
"אין לי בעיות עם עצמי, כשאנשים מתנסחים בקלות ובבהירות, אז את קצת כועסת על עצמך".
השופטת שיתפה על הקושי בימי הצילומים האינטנסיביים של התוכנית, "אלו ימים מאוד ארוכים. לשופטים מאוד קשה אז תחשבו כמה קשה למתמודדים שצריכים לעבוד בזה, להגיש ולהיות דה בסט. הם צריכים להיות יצירתיים וכשעובדים בלחץ - אני יודעת שהייתי מאבדת את זה. השופטים מהממים אבל הרגשתי לא מתאימה בקטע של לא מספיק טובה. לא כי אני חושבת שאני יותר טובה אלא בדיוק הפוך. בסוף יש חמישה שופטים וכל אחד מהם הוא דמות בפני עצמו. הכי קשה היה לי עם אייל. עודף המלל שלפעמים לא קשור ממש הטריף אותי. אתה עייף ולמחרת יש יום עבודה, אז בוא נהיה קצרים ויעילים".
את מאוד שמה דגש על הנראות.
"אתה קודם מסתכל על אוכל לפני שאתה אוכל אותו, ואם הוא נראה פח אתה לא רוצה לאכול. אנשים לא מבינים את זה, אם זה לא נראה טוב זה לא טעים".
איזה טיפ היית נותנת למתמודד שרוצה לפתוח מסעדה כדי לצלוח את הדבר הזה?
"תמיד להתחיל בקטן. אני מזדהה עם כל המתחרים, אני מרגישה אחת מהן, התחלתי בדיוק כמוהם בלי בתי ספר ועודף ידע, התחלתי מסופר קטן של חמישים מטר שהשקענו בו גרוש וחצי. לאט לאט אתה גודל כשאתה מרגיש שאתה יכול".
איך את ישנה בלילה עם כל העסקים?
"אני לא. זה לא רק אני, זה גם המנכ"ל. אתה מאכיל המון אנשים, אתה כל הזמן בחרדה, מפחד שאולי פישלנו, שאולי קמים מתחרים, ויש לך 1200 עובדים שאתה צריך לדאוג לפרנסתם, וחסרים לך 200. שזה עוד יותר גרוע. עסקים קשים".
ב"מאסטר שף" את מרגישה את הלחץ שאתם חורצים גורלות של אנשים?
"אני לא סוגרת דלת. לא סוגרים שם דלתות לאף אחד מכיוון שאם יש לך את זה ואתה רוצה את זה, אז אתה תיקח את הביקורת שקיבלת ותנסה להבין למה לא עברת ותבוא לעונה הבאה, אין בכלל בעיה. למי שפותחים דלת יש אחריות וצריך לדעת לחבק את המתנה שקיבלת כי זאת מתנה לזכות במאסטר שף. אני רואה את האנשים שזכו והחיים שלהם השתנו לגמרי. העונה הקבוצה של האנשים התחברו אחד לשני בצורה קיצונית ויוצאת דופן, אבל אני חושבת שהכי מדליק זה מה שקרה עם השופטים. תצטרכו לראות".