mako
פרסומת

בשידור חי: אורי איזק גויס שוב למילואים

הכתב הצבאי של חברת החדשות, אורי איזק, שימש בתקופה האחרונה גם כלוחם מילואים ולקח חלק בלוחמה. הבוקר הוא הופיע בתוכנית של נסלי ברדה לציון יום השנה ל-7 באוקטובר - ולפתע קיבל הודעה לקראת גיוס נוסף למילואים. "מדהים שזה קורה עכשיו, תוך כדי שאנחנו מדברים"

גיל משעלי
פורסם:
 בשידור חי: אורי איזק מוקפץ למילואים
מתוך "משדר מיוחד עם נסלי ברדה" | צילום: מתוך "משדר מיוחד עם נסלי ברדה", קשת 12
הקישור הועתק

אורי איזק מוכר לנו בתור הכתב הצבאי מהחדשות, אבל בשנה האחרונה התרגלנו לראות אותו בעיקר בתפקידו האחר - לוחם במילואים. בפרוץ המלחמה הוא גויס ומאז מחלק את זמנו בין השירות הקרבי, העדכונים מהאולפן והחיים בבית, שם השאיר את אשתו נוי ואת בנם בן השלושה חודשים יונתן שלום.

היום (ב'), במשדר מיוחד של נסלי ברדה לציון יום השנה ל-7 באוקטובר, איזק - שהשתתף בפאנל - קיבל בשידור חי זימון לסבב נוסף של מילואים. "קיבלתי פקודת התרעה, להתכונן ולעדכן את הבית ואת העבודה, אז הנה עדכנתי", הודיע הכתב בשידור. "זה מדהים שזה קורה ממש עכשיו, תוך כדי שאנחנו מדברים".

"מי היה מאמין ששנה אחרי, הממשלה ובעלי תפקידים בצבא עדיין נמצאים בתפקיד שלהם", אמר איזק על המצב במדינה. "דיברתי אתמול עם תושבת ניר עם והיא אמרה לי שזה יום כיפור עבורם, שצריכים חשבון נפש אבל יש אפס חשבון נפש. הרמטכ"ל עדיין בתפקידו, ההישגים שמשיגים בלבנון קצת משכיחים את הכישלון של 7 באוקטובר וזה לא יכול להיות לדבריה. הייתי בהצגת התחקירים על בארי ובדיעבד זו הייתה הצגת תכלית עם גרפיקות ושיראו שהם עשו הכל וככה הם יקנו את האמון, אבל איפה שאר התחקירים?".