הקורונה שנחתה על חיינו בהפתעה הביאה אותנו לצרוך הרבה יותר טלוויזיה, ועיקר הצריכה הזו נעשתה, איך לא - דרך נטפליקס, שהיא כנראה המרוויחה העיקרית מהמשבר העולמי. שנת 2020 הייתה עמוסה בסדרות חדשות, טובות ופחות טובות, אבל כאלה שסיפקו לנו אפשרות לברוח קצת מהמציאות העגומה ולהעביר את הזמן הפנוי שלנו בבינג' במקום בדאגות. עכשיו, נטפליקס פרסמה את רשימת הסדרות הכי נצפות כאן בישראל בשנה המשונה הזו - וחלק מהן עשויות להפתיע אתכם.

יש לציין שהמתודולוגיה של נטפליקס למדידת נתוני הצפייה היא בעייתית למדי: ענקית הסטרימינג מחשיבה צפייה של שתי דקות בסדרה או סרט לצפייה לכל דבר, ואותם נתונים משתקללים גם הם ונספרים בניתוח הנתונים - למרות שלפעמים במקרים כאלו מדובר בצופה שהבין מהר מאוד שמדובר ביצירה שאיננה לטעמו. מה שקורה בפועל, הוא שאדם שצפה בסדרה שלמה בשקיקה נספר בצורה שווה לאדם שצפה בשתי דקות והספיק לו. ולמרות שצורת המדידה היא שנויה במחלוקת - נראה כי היא בכל זאת משקפת במידה מסוימת את המציאות, שכן הסדרות שהגיעו למקומות הגבוהים ביותר הן אכן אלה שהיו המדוברות ביותר בישראל.

הרשימה המדוברת של נטפליקס מחולקת על פי ז'אנרים, כלומר - קומדיות בנפרד מדרמות ובנפרד ממותחנים, וכן הלאה. הסדרות שהרוויחו את המקומות הראשונים בכל אחת מהרשימות כנראה לא יפתיעו אתכם: הקומדיה הנצפית ביותר הייתה "אמילי בפריז", שעקפה גם את "חינוך מיני 2" ואת "אמת או חובה". עם זאת, למקום העשירי הגיעה "חיל החלל", סדרה שלא דוברה רבות; הדרמה הנצפית ביותר הייתה "המורדת" בכיכובה של שירה האס הישראלית, ומיד אחריה "גמביט המלכה" במקום השני והסרט השערורייתי "365 ימים" בשלישי. למקום התשיעי בז'אנר הדרמה הגיעה סדרה פחות מתוקשרת, "ברברים".

המותחן הנצפה ביותר בישראל היה, כמובן, "בית הנייר 4". אותן רשימות המקוטלגות על פי ז'אנרים לא מפרידות בין סרטים לסדרות. כך, גם סרטים הצליחו לקטוף מקומות ראשונים - דוגמת "טיילר רייק: חילוץ", סרט שהפך לפופולרי במיוחד בישראל ועכשיו הוכרז באופן רשמי כסרט האקשן הנצפה ביותר במדינה. למקום השני הגיע "משמר האלמוות", וגם "פאודה 3" רשמה הישג נכבד, כשהתברגה למקום הרביעי באותה רשימה ועקפה את "קוברה קאי" שהגיעה למקום החמישי.

בנוסף לכך, נחשף גם כי צריכת התכנים של הישראלים השתנתה רבות מאז כניסת הקורונה והסגרים לשגרת חיינו. באופן טבעי, הקהל המקומי חיפש יותר תוכן שמכיל רגש - מה שמיקם את הדרמה כז'אנר המועדף על הישראלים השנה. הצורך בשיפור מצב הרוח גם הוא התבטא באותם נתונים, שכן קומדיה וסטנדאפ הם הז'אנרים במקומות השני והשלישי, בהתאם. הרכב התכנים שצרכו הישראלים השתנה רבות, ולפי הודעת נטפליקס, "הישראלים חיפשו מצד אחד תכנים שמתאימים לתחביבים שלהם, כמו תכני ספורט מבוססי אירועים אמיתיים, ריאליטי ומוזיקה מבוססי אירועים אמיתיים, ומצד שני, תכנים שמעידים על אסקפיזם כמו פנטזיה, אנימה ומדע בדיוני, שצברו מומנטום בתקופה הזאת". נתון מעניין נוסף הוא העובדה ש-90% מצופי הסדרות הישראליות בנטפליקס, דוגמת "שטיסל", "פאודה" ו"בשבילה גיבורים עפים" - הם בכלל צופים מחו"ל.