mako
פרסומת

"הייתה התרגשות מטורפת": לי נעים על השידור שכולם דיברו עליו

לי נעים דיווחה בשבוע שעבר על שחרור שלוש החטופות מביתם של חבריה של אמילי דמארי, שהוחזקה בשבי בעזה מאז שבעה באוקטובר. כשנודע על הגעתן לשטח ישראל, כתבת החדשות הונפה על הכתפיים של החוגגים בשידור חי. בריאיון ב"גלית ואילנית" סיפרה על החוויה המרגשת: "ניסיתי לדבר איתם, הבנתי שזה לא העניין"

גלית ואילנית
mako
פורסם:
לי נעים
מתוך "גלית ואילנית" | צילום: מתוך "גלית ואילנית", קשת 12
הקישור הועתק

בשבוע שעבר השתחררו מהשבי אמילי דמארי, רומי גונן ודורון שטיינברכר שנחטפו בשבעה באוקטובר. שלושתן שבו הביתה בפעימה הראשונה של העסקה הנוכחית, אירוע שבו כל המדינה צפתה בהתרגשות. כתבת החדשות לי נעים דיווחה על המתרחש מביתם של חבריה של דמארי, שכזכור פרצו בהתרגשות כשהודיעו שחברתם נמצאת בשטח ישראל והרימו את נעים על הכתפיים.

היום (שישי) נעים התראיינה בתוכנית של גלית גוטמן ואילנית לוי וסיפרה על החוויה המרגשת שעברה בשידור שכולם דיברו עליו. "היה מתוח, המשפחה והחברים לא נרגעו עד שהיא עברה את הגבול", נזכרה. "ברגע הזה הכל התפרץ והם רצו אלינו. ניסיתי לדבר איתם והבנתי שזה בכלל לא העניין".

"הייתי בטוחה שהשידור לא יעניין לאורך זמן", המשיכה נעים. "הבנתי שיונית מתרגשת וכולם באולפן בהתרגשות מטורפת אז התחלתי לראיין". העיתונאית תפקדה ככתבת המשפט ומבזקנית בחדשות 12, אך מאז המלחמה סיקרה את פעולותיהן של משפחות החטופים. "אפשר היה לשמוח אחרי כל כך הרבה סיפורים וכתבות קשות", אמרה. "שמחתי לשדר גם חדשות טובות שכל מדינת ישראל שמחה לראות, אלה הרגעים שאני מודה שאני חלק מהם".