טראמפ תקף את הכתבת: "את צריכה להתבייש"
נשיא ארה"ב התראיין לתוכנית "60 דקות", וסיפר מנקודת מבטו על הירי בארוחת כתבי הבית הלבן. בשלב מסוים, המראיינת נורה אודונל הקריאה לו דברים שכתב היורה לפני התקיפה, ובהם האשים לכאורה את הנשיא כי הוא פדופיל, אנס ובוגד. טראמפ זעם: "אני לא אנס, אני לא פדופיל. את מקריאה שטויות של אדם חולה, ולא היית צריכה לעשות את זה. את בושה"

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לא ידוע כחובב תקשורת - ולראיה, התביעות שהגיש לאורך השנים נגד גופי מדיה ונערמות זו על גבי זו; לכן, לא באמת מפתיע שבריאיון ששודר הלילה (בין שבת לראשון) בתוכנית "60 דקות" (בישראל משודרת ב-yes), הוא איבד סבלנות כלפי המראיינת ואף אמר לה שהיא צריכה להתבייש בעצמה.
טראמפ התיישב לשיחה עם נורה אודונל כדי לספר מנקודת מבטו על מה שקרה ברגעים שלאחר הירי בארוחת כתבי הבית הלבן, שאירע בלילה שבין שבת לראשון. לפי הדיווחים, היורה, קול תומאס אלן, שלח רגעים לפני המתקפה "מניפסט" לבני משפחתו במייל, ובו כתב כי הוא מכוון נגד חברי ממשל טראמפ.
כשהנשיא נשאל אם לדעתו הוא היה יעד המתקפה, הוא השיב: "אני לא יודע. זה נשמע לי - קראתי את המניפסט - שהוא הוקצן. הוא היה נוצרי, אדם מאמין, ואז הפך לאנטי-נוצרי, ועבר שינויים רבים. אחיו התלונן עליו, ואני חושב שגם דיווח עליו למשטרה. גם אחותו התלוננה עליו. המשפחה שלו הייתה מודאגת מאוד. הוא כנראה היה אדם חולה למדי".
בשלב הזה החלה אודונל לקרוא מהמניפסט לכאורה של היורה: "אני כבר לא מוכן לאפשר לפדופיל, אנס ובוגד להכתים את ידיי בפשעיו". טראמפ, שנראה חסר סבלנות, אמר: "ובכן, חיכיתי שתקראי את זה כי ידעתי שתעשי את זה, כי אתם אנשים נוראים. אנשים נוראים. כן, הוא כתב את זה. אני לא אנס. לא אנסתי אף אחד". אודונל ענתה: "אה, אתה חושב שהוא התכוון אליך?".
טראמפ השיב נחרצות: "אני לא פדופיל. סלחי לי - אני לא פדופיל. את מקריאה את השטויות האלה מאיזה אדם חולה? קשרו אותי לכל מיני דברים שאין להם שום קשר אליי. זוכיתי לחלוטין. החברים שלכם בצד השני של המפה הם אלה שהיו מעורבים, נגיד, עם אפשטיין או דברים אחרים. אבל אמרתי לעצמי, 'אתה יודע, אני אעשה את הריאיון הזה והם כנראה' - קראתי את המניפסט. הוא אדם חולה. אבל את צריכה להתבייש בעצמך שאת מקריאה את זה כי אני לא אף אחד מהדברים האלה".
אודונל ניסתה להתגונן: "אדוני הנשיא, אלה דבריו של היורה...", אך טראמפ המשיך: "סליחה - לא היית צריכה לקרוא את זה ב'60 דקות'. את בושה. אבל תמשיכי. בואי נסיים את הריאיון".
הריאיון נמשך, כשאודונל הוסיפה להקריא מהמניפסט של היורה, שבו בין היתר נטען כי למלון הייתה אבטחה נמוכה ("רמת חוסר הכשירות הזו מטורפת"). טראמפ השיב: "ובכן, גם הוא היה די לא כשיר, כי תפסו אותו. ותפסו אותו די בקלות. אז הייתי אומר שגם הוא היה די לא כשיר. את יודעת, אני יכול לקחת כל אירוע שקשור לאבטחה או לכל דבר אחר, ותמיד יכול למצוא פגם. האנשים האלה עשו עבודה טובה אתמול בלילה. הם עשו עבודה ממש טובה".

אירוע הירי בארוחת כתבי הבית הלבן התרחש בלילה שבין שבת לראשון, במהלך התכנסות של כ-2,000 נוכחים במלון הילטון וושינגטון בבירה, כאשר היורה פתח באש סמוך לאזור הבידוק הביטחוני הראשי של המתחם. בעקבות הירי פונו מהמקום נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, הגברת הראשונה מלניה טראמפ, סגן הנשיא ג'יי. די. ואנס וחברי קבינט נוספים על ידי השירות החשאי. החשוד, מורה לשעבר בן 31 מטורנס שבקליפורניה, נעצר במקום, ובמהלך האירוע נפגע שוטר אחד שלבש אפוד מגן.
הנשיא הבטיח בריאיון - כפי שעשה מיד לאחר הירי - כי האירוע יתקיים מחדש, רצוי בתוך 30 ימים. "אני לא רוצה לראות את זה מבוטל. אני חושב שזה מאוד רע שאדם מטורף יוכל לבטל דבר כזה".
בהמשך, ולמרות יחסו המוכר לתקשורת, הוא ציין לטובה כמה "אנשים נהדרים" מבלי לנקוב בשמותיהם - ואף עקץ את התוכנית שאליה התראיין: "אני לא רוצה להביך את התוכנית שלך", אמר לאודונל. "יש לנו אנשים נהדרים בתקשורת, אנשים מאוד הוגנים, ואנשים שפשוט בצד שלי... אני לא יודע כמה זמן זה יימשך - היחסים, החברות, הרוח אחרי שאירוע מאוד רע התרחש. עכשיו, האירוע התברר כפחות חמור כי אף אחד לא נהרג. אף אחד לא נפגע".
כאשר אודונל אמרה לטראמפ כי "איגוד כתבי הבית הלבן מאוד מעריך שהגעת אתמול בלילה ומכבד את המחויבות לעשות זאת שוב", הוא השיב: "אני מקווה שנעשה את זה שוב. נורה, תגידי להם להתחיל לארגן את זה, בתוך 30 יום, ויהיה יותר אבטחה ואבטחת היקף גדולה יותר. זה יהיה בסדר. אבל שימשיכו עם זה. אנחנו לא יכולים לתת למשהו כזה להתבטל - זה לא שאני רוצה ללכת; אני מאוד עסוק, אני לא צריך את זה - אבל אני חושב שזה מאוד חשוב שהם יעשו את זה שוב".
אודונל ציינה בפני טראמפ כי הסצנה נראתה "כאוטית" כאשר אנשי השירות החשאי מיהרו להגן עליו, ואז הוא הסביר: "ובכן, מה שקרה היה קצת בגללי. רציתי לראות מה קורה, ולא הקלתי עליהם במיוחד. רציתי להבין מה מתרחש. ובשלב מסוים התחלנו להבין שאולי מדובר בבעיה חמורה, סוג שונה של אירוע. זה לא היה כמו רעש רגיל של אולם נשפים, שאתה שומע כל הזמן. הייתי מוקף באנשים נהדרים, וכנראה גרמתי להם לפעול קצת יותר לאט. אמרתי, 'רגע, רגע, תנו לי לראות'".
הנשיא עדכן גם במצבו של סוכן של השירות החשאי, אשר נפגע מירי - וניצל בזכות אפוד מגן. "הוא בסדר במאה אחוז. הוא לא רצה ללכת לבית החולים, הוא באמת לא רצה. הם ביקשו ממנו ללכת. הוא אמר, 'אני לא צריך ללכת', אבל הוא הלך כי ביקשו ממנו".
