עימות חריג באולפן "חדשות הבוקר": "עדיף לנו המוות מלהפוך לחילונים"
יממה לפני "עצרת המיליון", המחאה החרדית ההמונית שקוראת לכל פלגי החברה החרדית להתנגד לגיוסם לצה"ל, התראיין יהודה בלוי, הדובר שלה, לניב רסקין. מה שהתחיל בתור ניסיון להגיע לעמק השווה החריף עד מהרה לעימות קולני באולפן: "חיילים שנפלו לא עושים לך משהו בלב?", שאל מגיש תוכנית הבוקר את בלוי

מחר (חמישי) צפויה להתקיים "עצרת המיליון", הפגנת ענק שתתקיים בכניסה לירושלים. בשערי העיתונים החרדיים פורסמו קריאות להגיע לעצרת שצפויה להתחיל בצהריים, שמוגדרת "עצרת התפילה, הזעקה והמחאה הגדולה". בעצרת ישתתפו מרבית הפלגים השונים בציבור החרדי במטרה להתנגד לגיוס בחורי הישיבות. הבוקר סיפר יהודה בלוי, דובר העצרת ואחד ממארגניה, על כוונותיה ומהותה - מה שעורר עימות חריף באולפן חדשות הבוקר.
אחד הדברים שעוררו את המחאה החרדית מחדש היה חוק הגיוס "המרוכך" בהובלת בועז ביסמוט, שיכלול שיפורים רבים עבור החרדים. בפועל החרדים ישוחררו מסנקציות, ותינתן אפשרות להסדיר את המעמד של הבאים ללשכות הגיוס. בלוי ורבים מחבריו פוחדים שהחוק לא ימומש כהלכה: "אנחנו מתנגדים לפשרות האלה בצורה נחרצת. מציאות הגיוס לצבא זו מציאות חילון, המרת דת. אנחנו רק בתורה ובאמונה. אין דרישות שצה"ל יכול לעמוד בהן בשבילנו כי הבעיה בשבילנו היא עצם המציאות, הרעיון של צה"ל והמדינה. הישראליות והחילוניות מבחינתנו זו כפייה ועבודה זרה, עדיף לנו למות על להיות חילונים", אמר בלוי בנחרצות.
אמירותיו של בלוי הכעיסו את ניב רסקין: "חיילים שנפלו לא עושים לך משהו בלב?", שאל המגיש: "אנשים מתים ונפצעים, איבדו את היקר מכל, אין לך לב לקחת חלק בדבר הזה?". בלוי השיב לו: "כל מקרה מוות מצער מאוד, אבל במציאות לא רצינו את המדינה". רסקין התפרץ לדבריו: "אז למה המדינה שלא רציתם משלמת לכם כסף? משלמים לכם ביטוח לאומי וקצבאות". בלוי טען אחרת: "בעשור האחרון הפסקנו ליטול תקציבים, אנחנו משלמים מיסים כמו כל אזרחי המדינה". גם חבר הפאנל ברק סרי לא יכל להישאר אדיש, והוסיף: "משה גפני (יו"ר מפלגת 'דגל התורה') עושה הכל כדי לקבל כסף כל הזמן".
אתה לא אוהב את מה שקורה בארץ?
"הציונות הגיעה לכאן מאוחר, וכשהיא התחילה כל מייסדי היישוב הבטחוני היו מאמינים, הם לא רצו כפירה והמרת דת המונית".
בלוי משתייך לפלג הירושלמי, שמרביתו מתנגד לעצרת אך פלג קטן מתוכו תומך בה. "זו התכנסות היסטורית של כל הציבור החרדי", הוא סיפר: "לא היה דבר כזה, סדר גודל שלא ראו מקום המדינה. הציבור החרדי מונה למעלה ממיליון נפש. המרד של ההפגנה הזו קורה בגלל שהולך להיפתח דיון מאוד משמעותי בבג"ץ, רוצים להטיל סנקציות ולכפות את הגיוס עלינו. מחר נתכנס כולנו, ונגיד 'בג"ץ לא מעניין אותנו'".