ברקע החרם התרבותי: הסדרה על 7 באוקטובר נמכרה ל-HBO מקס
כפי שפורסם ב-mako: סדרת האנתולוגיה "שחר אדום" של yes, המציגה שחזורים דרמטיים מאירועי השבת השחורה, נמכרה לענקית הסטרימינג ותשודר שם ביום השנה ל-7 באוקטובר. "בימים שבהם האמת הפכה למושג שברירי, הדבר הנכון והעוצמתי לעשות הוא להביא סיפורים אנושיים שיפתחו את הלבבות ויביאו ליצירת שיח משמעותי"

ברקע החרם התרבותי על היצירה הישראלית ועצומת הענק של תעשיית הקולנוע מעבר לים, yes הכריזה הבוקר (שלישי) כי ענקית הטלוויזיה HBO מקס רכשה את הסדרה "שחר אדום" על אירועי השבת השחורה, ותשדר אותה ב-7 לאוקטובר. כבר לפני כחודשיים פורסם ב-mako כי שירות הסטרימינג הבינלאומי מתכנן לרכוש את הסדרה.
"שחר אדום", מבית yes ובהפקת FOX אינטרטיימנט, "סרטי מוריה", "זואה פילמס" ו"ספארקס גו", מציגה שחזורים דרמטיים של סיפורים אמיתיים מאירועי 7 באוקטובר. בעונה הראשונה, שעלתה ביום השנה הראשון לשבת השחורה, השתתפו יעל אבקסיס, נעמי לבוב, סוול אריאל אור, יובל סמו ואחרים - והיא צפויה לשוב בקרוב לעונה שנייה, שגם בה כל פרק יוקדש לסיפור אמיתי אחר מהשבת השחורה. בין היתר פורסם ב-mako כי השחקנים נטע רוט וליאור אשכנזי יגלמו את רבש"צית קיבוץ ניר עם ענבל ליברמן ואת אביה, וכן כי השחקן אורי פרלמן יגלם את דמותו החטוף המשוחרר עומר שם טוב, ששב לישראל לאחר 505 ימים בשבי.
"האירועים הטרגיים של 7 באוקטובר השפיעו על כולנו באופן עמוק", מסר פרננדו סזו, ראש אולפני FOX אינטרנטיימנט. "מהרגע הראשון של הפקת הסדרה התייחסנו אליה ברגישות אך גם בתחושת דחיפות, תוך שמירה על כבוד הקורבנות והשורדים הגיבורים".
דניאל פינקלמן, מייסד "ספארקס גו" ומיוצרי הסדרה, הוסיף כי "בימים שבהם האמת הפכה למושג שברירי, הדבר הנכון והעוצמתי לעשות הוא להביא סיפורים אנושיים שיפתחו את הלבבות ויביאו ליצירת שיח משמעותי".
