גל ראשון של קורונה מאחורינו, "חתונמי" הסתיימה אחרי עונה שנראתה כמו חיי נישואים שלמים, ורגע לפני שהגל השני של הווירוס הכי פופולרי בעולם מתחיל לסגור פה אנשים בבתים, הפריים טיים הישראלי קיבל בדיוק את התכנית הכי מתאימה לכל סגר שלא יבוא עלינו עם שילוב מושלם בין אוכל לאנשים. כן, "המטבח המנצח" היא כנראה הפתרון המושלם לימים בהם הכל נסגר.

אגב קורונה, המטרה הסופית של "המטבח המנצח" והזוגות שמשתתפים בה היא לנצח את הפורמט ולהקים מסעדה חדשה בישראל, אקט התאבדות הירואי בימינו כשמסעדות נסגרות אחת אחרי השנייה. כמובן שהתכנית צולמה לפני פרוץ הנגיף, שכנראה גם הוא לא יצליח לחסל שאיפה של אדם שחולם לפתוח מסעדה. בן עורך דין? בת פסיכולוגית? האמא היהודייה מודל 2020 בעיקר רוצה שף. ועדיף כזה גם שירים לבד את סדר פסח.

יצאנו לדרך. הפורמט, שזכה להצלחה בעונתו הראשונה בישראל לא היה זקוק להיכרות מוקדמת, ואחרי שלום מנומס וסיור ממעוף ציפור במדבר - הלהבות נדלקו. בלי הקדמות, בלי הבטחות, ובלי להתעכב יותר מדי. את חיים כהן אנחנו מכירים כאילו היה בן משפחה, ורותי ברודו, ובכן, זאת רותי ברודו. אני בטוח שאתם, בדיוק כמוני, יכולים לשבת מול מסך עם תמונה מרצדת שלה ולבהות בה שעות. מכל שופטי הריאליטי בשנים האחרונות - ברודו הפכה לשם הכי מסקרן ולאדם שאי אפשר להוריד ממנו את העיניים.

"המטבח המנצח", תסכימו או לא (ואני מניח שכן), קמה ונופלת על הליהוק שלה. הרי כל ישראלי שלישי הוא בשלן, לפחות בעיני עצמו, והמתכון הנכון להצלחת התכנית הוא בליהוק שלה. בהבדל בין הזוגות, המטבחים השונים מהם הם מגיעים, וכמובן האופן בו הם מנתחים כבד עוף שנשרף. חלק לא יודעים מה זה טפיוקה, ואחרים משתמשים במושג כמו "אוכל מוסדי". ההבדלים בין המתמודדים הם הסוד להצלחת התכנית, ולפי הפרק הראשון ששודר אתמול - יהיה מעניין.

נתחיל כמובן עם הזוג המארח. דניאל ונדב, זוג שהתחתן שלושה שבועות לפני שבישל ל-8 אנשים זרים, והדביקות ביניהם הייתה שוות לעמילן שחיבר את הסטיקי רייס שהגישו למנה הראשונה. היה ברור שהם לא יריבו לרגע, והדינמיקה הזורמת שלהם הייתה צעד ראשון בדרך להצלחה שלהם כזוג הפותח של העונה. בלי עצבים, בלי ריבים ועם פעמון קרינג'י אחד.

הם בחרו ללכת על המטבח התאילנדי. בחירה באמת אמיצה, כמו שהשופטים וכל שאר המתמודדים לא הפסיקו לציין לאורך כל הפרק, אבל בחירה שהשתלמה להם בסוף בעיקר מצד השופטים שהוקסמו מאווירת המדבר והרומנטיקה המוגזמת בין השניים. למרות לא מעט ביקורות, בסוף הרימו להם גבוה והעניקו להם ציון מרשים למדי איתו הם יוכלו להגיע רגועים לארבע הארוחות שנותרו בשבוע הקרוב. אמנם הם היחידים שראינו מבשלים עד כה, הם טעו לא מעט ובסוף איכשהו הצליחו במבחן הטעימה, אבל התחושה היא שהם בהחלט אחד הזוגות החזקים של העונה ויישארו איתנו לא מעט.

אליהם הצטרפו בשבוע הראשון של התכנית גם שלומי ועדיאל, זוג חברים מלוד שאוהבים לבשל יחד וכנראה שכשנגיע אליהם למטבח נגלה להבות מסוג אחר וליטרים של עצבים שיגלשו מהסירים ישירות לצלחות האורחים. מולם ישבו בנות הדודות אופיר וספיר, מי שבאו להציג את "הצד הגבוה קולינרית", עם הבטחות לבישול עילי ומטבח צרפתי מוקפד, אבל כרגע, חוץ מהערות חסרות עניין שבעיקר הגיעו כדי לבסס את מעמדן, הן בהחלט לא נראות כמו מי שכדאי לשים עליהן את כל הקופה.

לצדן של השתיים ישב זוג נשי נוסף, אבישג ומרטין, אמא ובת, שעד עכשיו לא ממש הבנתי אם הן שגרירות המטבח המרוקאי או הטוניסאי, אבל זה לא באמת משנה. כנראה שכולנו יודעים מה יקבלו שאר המתמודדים כשיגיעו להתארח אצלן בפרק שישודר הערב, ואני מרשה לעצמי לנחש שנפגוש שם חריפות מסוג אחר, המון אנרגיות ואוכל טעים ברמות שכנראה לא יחדש יותר מדי. אם הייתי צריך להמר אחרי הפרק הראשון, אבישג ומרטין צפויות להיות הזוג הראשון שיודח העונה, בעיקר כי כרגע הן נראות כמו הזוג הכי פחות מסקרן קולינרית ובכלל.

ואז הגיעו מארק ואלכס. הם אמנם לא דיברו הרבה, אבל הם חד משמעית הזוג הכי מעניין שישב אתמול על שולחן הבכורה של העונה השנייה. מצד אחד אח מטפל, ומצד שני אמן שעבד אצל רושפלד. מספיק היה להביט להם עמוק בעיניים בכל ביס שהם אכלו כדי להבין שיש שם הבנה עמוקה של אוכל. בלי לראות אפילו צלחת אחת שהם הגישו, מצפן הרעב שלי הולך אחריהם כעיוור ולמרות שנחבאו יחסית אל הכלים ולא היו הזוג הבולט של הפרק, משהו אומר לי שהם בדרך להפוך להבטחת העונה.

חמישה פרקים בשבוע, עשרות מנות, לוקיישנים שונים ומטבחים מכל העולם. אם יש משהו אחד שכולנו צריכים אחרי עונה כל כך עמוסה רגשית של "חתונמי" זה להתנחם באוכל טוב. מרתון "המטבח המנצח" יצא לדרך, ורותי ברודו לא מתכוונת לוותר לאיש. איזה כיף.