עונת העשור של מאסטר יצאה לדרך. עשר שנים מאז שסמדי בומבה הגיעה לחיינו והראתה לכולם איך עושים אודישן, מאז שבעיניו של אייל שני נקוו דמעות של התרגשות, מאז שחיים כהן הפך להיות מזוהה עם חציל. בינתיים הצטרפו לצוות השיפוט גם ישראל אהרוני הידען ובעונה החדשה הגיעה גם רותי ברודו, מי שהכשירה עשרות שפים מוכשרים שאחרי קדנציה במסעדות מבית R2M פתחו מקומות משלהם.

בהתאם למעמד החגיגי של עונת העשור, האודישנים מתקיימים בסימן מנות הדגל האייקוניות של התוכנית: מנות ראשונות - מז'וז'ין, קאצ'ו אה פפה, מנטי; עיקריות - ביף וולינגטון, לחם ממולא, מקלובה, קארי; וקינוחים – גרמקנודל, קטאייף וקרוקומבוש. המתמודדים צריכים לבחור אחת מהן ולהכין מנה בהשראתה.

הראשונה לנסות לעמוד באתגר היא סיון בריק ההייטקיסטית, שאחרי התלבטות בין קארי לקאצ'ו אה פפה בחרה לתת לפסטה האהובה ("יש לי פסטה לכל מצב רוח". כולנו יכולים להזדהות) טוויסט מעניין: להכניס את הפלפל לבצק, אותו כמובן היא מכינה מאפס. המנה היא סוג של נחש רביולי במילוי קרם פקורינו ורוטב חמאתי בתוספת טוויל גבינה. האינטרפרטציה המקורית כמובן מעבירה את סיון לאודישן מול השופטים, ומנת הכרישה המפורקת שלה, שאומנם המרירות שלה לא עברה לשופטים חלק, הייתה מספיק יצירתית, מעניינת ולא שגרתית – והעבירה את סיון.

האודישן של סיון בריק (צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12)
מנה מעניינת ולא שגרתית. סיון בריק | צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

המנה האיקונית הבאה לככב אחרי הקאצ'ו אה פהה היא המנטי של נוף. עוד הייטקיסט, מתכנת גם הוא – אביב גבאי - מחליף את הטעמים הערביים המקומיים בטעמים אסייתיים ומכין לשופטים מנה שגורמת להם להשתעל מחריפות. הם חושבים שהבצק היה יכול להיות פחות עבה, אבל המנה גם מרשימה אותם ביופיה והקונסומה מוצא חן בעיניהם. אבל נדמה שבדומה לאודישן הקודם, השופטים מתעניינים יותר בחיים של ההייטקיסטים הצעירים התל אביביים, באקזיטים שלהם ובנדל"ן. שזה מובן בהחלט, אם כל המדינה באובססיה לנושא הזה – מתבקש שזה יגיע גם למדורת השבט שהיא מאסטר שף. אביב עובר ומכין להם מנה קצת יותר מאופקת וקלאסית: חזה אווז ברוטב תפוזים ותוספת גראטן. המנה מלאה בטעויות מבחינת השופטים, אייל שני אפילו קרא לה "איומה" ואביב לא עובר לשלב הבא. כנראה שזאת בכל זאת לא תהיה עונת ההייטקיסטים?

אחרי המנטי, שוב קאצ'ו אה פפה: עמוס גואטה, יזם בתחום האופנה, נשאר נאמן למתכון המקורי והקלאסי של המנה, ומשתמש בספגטי מיוחד שהביא מאיטליה, "אם השופטים יודעים מה זה קאצ'ו אה פפה אמיתי, הם יעבירו אותי". מה שהוא לא צפה זאת סערת הרגשות שהפסטה עוררה בשולחן – בין השופטים פרץ ויכוח לגבי כמות הרוטב, סמיכותו, רמת האל דנטה, הערבוב, כן שמן זית או לא שמן זית. רותי התעקשה לפגוש את עמוס, ונראה שזה השתלם; גואטה הכין רביולו אפרטו עם תרד במילוי בשר, גבינות על רוטב בזיליקום וליים. הרוטב הרגיש לשופטים כמו נטע זר ואף אחד מהם לא אהב אותו, אבל הפסטה ומילוי הבשר היו כל כך טובים שהשופטים העבירו אותו פה אחד.

האודישן של עמוס גואטה (צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12)
סערה בכוס פסטה. עמוס גואטה | צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

העיקרית הבאה שמקבלת פרשנות אחרת היא ביף וולינגטון, שמוגשת בוורסיה חלבית עם גבינת בושה, ריבת אגסים ביין, צ'יפס אגסים ולא מעט חמאה. למרות היצירתיות של אליסיה, היו יותר מדי כשלים והיא לא מגיעה אפילו לפגוש את השופטים.

ומכיכר גבינה עוברים לכיכר בשר של שני בן שימול. שני הלכה על פיתה אותה הכינה בסיר של סבתה חנה, והיא מעידה על עצמה שלמרות שהיא בחורה צעירה בקושי בת 40, יש לה נפש של בת 80. לפי התגובות של השופטים, אנחנו יכולים רק לקנא בארבעת ילדיה והסירים שמחכים להם. לשופטים היא מגישה תבשיל לחי עגל בחצילים ועגבניות, לצד חלה טרייה. השופטים לא מפסיקים לאכול, להתפעל ואפשר רק לדמיין את הביס הזה וכמה שהוא טוב. זה כנראה שלב מוקדם מדי להימורים – אבל יש תחושה ששני תגיע רחוק. ימים יגידו.