תמיד מחמם את הלב לשמוע על עכואים/אשדודים שלא מכירים את הקונספט של דגים קפואים, פשוט לא יודעים מה זה. הרי עבורם ברור שאם אוכלים דג – הוא טרי. זה גם המקרה של דייזי קסטיליה, שגדלה בעכו והושפעה מהמטבח הערבי. לכן, לאודישן היא בוחרת בקטאייף ומכינה גרסה שלו שקורצת למנת פסטייה. בניגוד למנת הקטאייף שפתחה את הפרק הקודם, המנה הזאת מעבירה את הבשלנית שעומדת מאחוריה לשלב הבא, והיא מכינה לשופטים את הגרסה שלה לפאייה עם דג. חבורת השופטים צובאת סביב המחבת, מחסלת אותה בעונג רב ומעניקה לדייזי את הסינר בגאווה.

נדמה שבעונה הזאת השופטים לא מתפשרים: רף הסינון נקבע גבוה, ולצערם של המז'וז'ין שהכין גיא טוברי, גם כל הסדנאות שעשה ברחבי העולם לא עוזרים להם. בשביל לעבור אודישן בעונת העשור נדרש ריכוז, ככה שזה עלול להיות מסוכן להיזרק ליותר מדי כיוונים.

האודישן של דייזי קסטיליה (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
דייזי קסטיליה. השופטים מחסלים את המחבת שלה בעונג רב, והנה, עוד סינר חולק | צילום: מאסטר שף, קשת 12



מי שדווקא נראה מרוכז - והולך בכיוון הבטוח של התבשילים הביתיים - הוא אלי אבקסיס, שמכין טייק אוף על לחם בשר. הטוויסט של אלי על הבשר הטחון היא טכניקה של בשר מפורק, טכניקה שמרתיעה מעט את השופטים וזוכה לכינוי המושמץ "בשר מפורק בכפייה". למרות הרתיעה הראשונית אלי עובר לשלב הבא ומכין לשופטים מנה נוספת – פרגית עם מנגולד וחומוס ברכז רימונים לצד קובנה. השופטות מעבירות, כולם מסכימים שהיה טעים בסך הכל, אבל חיים לא משתכנע. בסיום דיון בדבר עומק החיבור של אלי והאוכל, והיותו של האוכל לא באמת "מסורתי" כפי שהוא נראה במבט ראשוני – השופטים נפרדים מאלי.

עוד מישהי שבוחרת לתת אינטרפרטציה אחרת למז'וז'ין היא יהודית ירוצבסקי, שמכינה "מז'וז'ין יפני" – נתחי לברק טמפורה במילוי ירקות ושומשום שחור בליווי ירקות טמפורה. מלבד רותי, שלא מתביישת להכניס אצבעות עם מניקור מוקפד לטעימה נוספת מפנכת הרוטב, אף שופט לא מתרשם. יהודית וצוות המעודדת שלה עוזבות את האולפן.

האודישן של אלי אבקסיס (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
אלי אבקסיס. טעים, טעים, אבל חיים לא משתכנע | צילום: מאסטר שף, קשת 12



סטיבן בייקר - או שלמה בכר, תלוי איפה אתם תופסים אותו - מגדיר את עצמו כאיש רנסנס. לא מזמן הוא חזר מרומא והוא כמובן מכין קאצ'ו אה פפה. הוא מערבב 3 גבינות (מסקרפונה, פרמזן וריקוטה), טוחן פלפל שחור, מעבד אותו עם הגבינות, חולט את הספגטי הטרי - לא במים, אלא בציר בשרי - ואת הכל הוא מגיש בנפרד, בתוך כלים של "אמנית מוכרת וידועה מניו יורק". שלמה הוא ללא ספק טווס, המתמודד הכי שחצן עד היום, שמכריז עוד בטרם הפסטה נטעמה שאם השופטים לא יתחברו אל המנה – צריך להחליף אותם. 

זה עובד עליהם, הם מתרשמים עד מאוד, אבל לטיפוס כזה הם לא ציפו: יזם חובב סיגרים, איש עסקים בינלאומי, אמן בעל סטודיו בכל עיר מרכזית בעולם בה הוא מנהל עסקים. שלמה/סטיבן מתקין לשופטים רביולי סלק במילוי טרטר טונה עם הרבה שמן זית ולימון, תוך כדי סינון חיוכים ערמומיים ולא מעט סיפורים על מסעותיו בעולם. המנה הסעירה את השופטים, הם מעבירים את האדון, וברור שהוא הולך להמשיך לתת שואו בעונה הזו. עכשיו רק צריך לראות אם "הצעירים הולכים לשנוא אותו" כפי שאהרוני מנבא, או שכמו השופטים, גם הם יישבו בקסמו.