צאו מזה: אלו כל הפעמים שבהן כמעט עלו על הבוגדים
הימים חולפים בטירה של "הבוגדים", וכמות היושבים בשולחן העגול ממשיכה להצטמצם. נדמה שעד כה שלושת הבוגדים ליה פלוס, לי שטח ועמית פארן עושים עבודה נהדרת, אבל גם להם היו מעידות פה ושם מול חבריהם למשחק. רגע לפני שהחשדות סביבם יחלו לצוף, אלו כל הפעמים בהן הבוגדים הממולחים היו רגע מלהיתפס במעשיהם

מתוך 22 אנשי טירת "הבוגדים", כבר חמישה נאמנים הלכו הביתה בחשד לבגידה - מה שהותיר את הנותרים במשחק מבולבלים וחשדנים מתמיד. כרגע נדמה שבכל פעם שצץ קצה חוט בנוגע לזהותו האמיתית של אחד הבוגדים (ליה פלוס, לי שטח או עמית פארן) הוא מופרך, ואלו מצליחים לפלס פעם אחר פעם את דרכם אל החפות ולחמוק מהכרעת הכף הקבוצתית נגדם.
עם התמעטותם של המשתתפים, צפים הספקות ברחבי הטירה. מדי פעם מתעורר קול פיקח ששואל את השאלה הנכונה או מעלה את החשד הכי מדוייק, ועל הבוגדים לנטרל אותו. לקראת המשך המשחק (שבת, אחרי החדשות, קשת 12), אלו כל הפעמים בהן שלושת הבוגדים כמעט נתפסו בשעת מעשה.
חשד ממבט ראשון: יונתן VS לי
החשודה: לי שטח
החושד: יונתן יורנסון
למה הוא חושד?
לי הרופאה עובדת שעות נוספות בלהצליח לשקר, אבל נדמה שההתלהבות והפטפטנות שלה עובדות רק על חלק מיושבי השולחן העגול. יונתן עלה על ה"בלוף" של לי כמעט מהרגע הראשון, כשנכנסה ביממה השנייה לארוחת הבוקר בצהלות, אולי מעט רמות מדי. הוא הציף את החששות שלו באוזניה של הנאמנה ולריה אברבוך, אבל מסתייג. בהמשך, ניתן לראות שחשדותיו כלפי הרופאה המתוחכמת רק מתחזקים. האם יונתן יצליח להסית את שאר הקבוצה נגד לי, ולהדיח את הבוגדת?
איך גורמים לו להפסיק לחשוד?
האפשרות ראשונה עבור הבוגדים היא להעלים את יונתן, אבל הוא ממילא חשוד כבוגד ולכן אולי מוטב להם לשמור אותו בסביבה. יכול להיות שעל לי להוריד פרופיל ליד הנאמן החשדן שסוחף אחריו אנשים נוספים מהטירה - ולי כבר על הכוונת.
נשים שק של נחשים
החשודות: כל הבנות (וביניהן שתי הבוגדות, לי שטח וליה פלוס)
החושד: יונתן יורנסון ודין קריספל
למה הם חושדים?
אחרי שרינה קריאף נבחרה להיות הנעלמת הראשונה, ההשערות לא הפסיקו לצוץ סביב המניע שהיה לבוגדים להדיח דווקא אותה מהמשחק. דין הנאמן העלה ספקולציה מעניינת עם יונתן: "יש פה שתי נשים בוגדות", ניחשו השניים נכונה, והמשיכו לצוף עם הדמיון. "רינה מאיימת על נשים" הוסיף דין. "גברים לא יכולים לקחת אותה באופן אישי כל כך. היא לא עברה בגרון לבוגדות הבנות, היא עצבנה אותן". יכול להיות שהעובדה שאנשי הבית אט אט עולים על כמות הבוגדים והרכבם הדמוגרפי, צריכה לגרום להם לדאגה - ולמחשבה שאולי מוטב לשנות טקטיקה.
איך גורמים להם להפסיק לחשוד?
לשמחתנו (ולצערם של הנאמנים), ההדחה הבאה של הבוגדים הייתה חכמה במיוחד ומזערה את הנזקים סביב זו של רינה. בבוקר שאחרי, השלישייה האמיצה בחרה להדיח את תום חפץ, גבר שהיה דומיננטי במשחק. ההבדל הבוטה בין אופי ההדחה לשנייה ערער את הנאמנים, והשאיר את זהות הבוגדים בגדר תעלומה פתוחה.
בלי סודות, ובלי להעליב
החשודות: לי שטח
החושדת: ולריה אברבוך
למה היא חושדת?
אחרי ההדחה הדרמטית של דיויד מוסינדי, החברות ולריה ולי יושבות לשיחה מלב אל לב, אולי אפילו מדי. הנאמנה חשפה בפני חברתה בפחד שהיא עשויה לחשוב כי היא בוגדת: "את מאוד אינטיליגנטית ותזזיתית. אני חושדת בכל מי שאני הכי אוהבת בעולם, גם בליה. אני לא רוצה לומר את זה בקול כדי לא לשרוף קשרים". את הווידוי חתמה ולריה בכך שאף אחד לא מדבר על זה חוץ ממנה - פרט חשוב במיוחד.
איך גורמים לה להפסיק לחשוד?
במקרה הזה, נשמע שיכול להיות שמה שיציל את לי במשחק הוא להעלים את ולריה, לפני שזו מתחילה להפיץ את ההאשמות כלפיה. אם לי תבחר לשחק אחרת ולהשאיר את הנאמנה לעוד בוקר בטירה, אולי זה אומר שהחברות או האסטרטגיה הטובה תנצח.