1. מה הקינוח הראשון שהכנת אי פעם? "מוס שוקולד. הייתי בצבא וקצת התחלתי להתעניין בבישול, אני לא זוכר מאיזה מתכון זה היה אבל אני מניח שמספר. אני לא זוכר איך יצא".
  2. איזה קינוח שהומצא עד היום נחשב בעיניך לקינוח המושלם בעולם? "טארט טאטן. אני כמעט לא אוכל תפוחים טריים אבל אין דבר אהוב עליי בעולם יותר מהקומבינציה של התפוחים האלה בקרמל והבצק הפריך שמתחתיו. אני משוגע על זה. אני בכלל אוהב קינוחי פירות באופן כללי, יותר משוקולד".
  3. מה הקינוח הכי הזוי שנתקלת בו? "אכלנו ארוחה נהדרת דווקא במסעדת כוכבים בצרפת שאני מכיר את השף שלה מאוד טוב, והוא המליץ על קינוח של קרם ברולה, ארטישוק ושומר. כמו שחשדתי - זה היה לא מוצלח".
  4. מה יגרום לך לוותר על טעימת קינוח? "אם הוא מתוק מדי".
  5. שוקולד חלב, לבן או מריר? "חלב, חד משמעית".

  6. מה הביקורת הכי קשה שקיבלת ואתה לעולם לא תשכח? "זה לא ממש העליב אותי, אבל במסעדת 'תפוח זהב' היה לנו קרם ברולה, עוד לפני שזה היה קינוח נפוץ, ועשיתי אותו אז בכלים רחבים מאוד שיהיה הרבה ברולה, ואני זוכר שאחד הלקוחות ממש התווכח איתי למה הברולה לא חם. הסברתי לו שזה קינוח קר ועושים אותו ברגע האחרון אז הוא טיפה מתחמם למעלה, אבל עקרונית זה קינוח קר, הוא יוצא ממקרר. הוא ממש כעס עליי והתווכח איתי, וטען שאני לא מבין כלום וקרם ברולה צריך להיות חם. לא נעים להתווכח עם אורח, וכשאתה לא מתווכח אתה חוטף, אז חטפתי בשקט. לא חיממתי את הקינוח אבל גם לא חייבתי אותו".
  7. מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך כשהכנת קינוח? "זה סיפור מעולה. כשהייתי בחדשות היה לנו מדור שמדי פעם היינו מארחים מפורסמים ועושים להם ארוחה. הייתי אז עם שאול אברון, והיו אמורים להגיע טומי לפיד וירון לונדון. הכנתי קינוח שכבות רב קומתי מפואר של מרנג עם מוס פטל קפוא ומוס לימון ושמתי אותו בפריזר. חצי שעה לפני שהאורחים הגיעו, פתחתי את הפריזר וכל הקינוח המפואר שלקח לי איזה עשר שעות להכין אותו, החליק לרצפה והתרסק לאלפי חתיכות. אבל אל תדאגו, עשיתי קינוח חדש, יותר קל ומהיר אבל עשיתי". 
    השופטים של הקינוח המושלם (צילום: מתוך "הקינוח המושלם", קשת12)
    "הסתובבתי בכל העולם, אני מחפש אנשים שיפתיעו אותי" | צילום: מתוך "הקינוח המושלם", קשת12
  8. מה החשיבות של מראה הקינוח בעיניך? "אני אוהב אסתטיקה באוכל, לא רק בקינוחים, אבל בקינוחים זה כמובן הרבה יותר מודגש וחזק. אין לי העדפה אסתטית פשוטה, זה יכול להיות מאוד מוקפד וצרפתי, וזה יכול להיות מאוד פרוע וחופשי. אני נורא אוהב קינוחים שאין בהם יותר מדי אלמנטים, אבל המעט שיש יוצר קומבינציה מדהימה".
  9. מה אתה מחפש בקינוח כדי שיוכתר העונה כקינוח המושלם? "שיראה מעניין ויפה בנוסח שעוד לא ראינו, שיפתיע במובן הזה. שיפתיע בקומבינציית הטעמים כמובן, שיהיה מאוזן, מדויק ויפה ובעיקר שיפתיע אותי. אני כבר בן 70, הסתובבתי בכל העולם, ואני מחפש אנשים שיפתיעו אותי".
  10. מה העצה הכי טובה שלך לקונדיטורים צעירים? "לפעמים Less is more".