מולטי טאלנט אמיתי: אבי גרייניק הוא ההוריקן ב"הזמר במסכה"
בזמן שהצמד שלו עידן אלתרמן פיזז על רחבת הריקודים, אבי גרייניק הכין הפתעה גדולה יותר והתגלה בתוך תחפושת ההוריקן. אחרי תוכנית מלאה בחידת, שכללה מפגשים מרגשים ואפילו כמה דמעות, יש לנו מודח. הפיצוח לכל הרמזים שלו, נמצאים ממש כאן

המחשבה המיידית שעלתה כשההוריקן עלה לבמה ושר את הביצוע הראשון, הייתה שמדובר במפורסם מבוגר מאוד. אלא שמתברר ש"הזמר במסכה" שוב פעם הצליחה לתעתע, כשמתחת לתחפושת התגלה אחד האנשים המוכשרים ביותר במדינת ישראל – אבי גרייניק. מלבד היותו אחד מהקומיקאים המפורסמים ומובילי הדרך, גרייניק גם שחקן ומוזיקאי מחונן ואף מורה לפסנתר. לכן זו לא הייתה הפתעה גדולה, שכל ביצוע של ההוריקן היה טוב יותר מקודמו. עכשיו אחרי שנחשף, מתברר שהוא חלק את המסך עם לא אחר מאשר הצמד שלו, עידן אלתרמן, שעד לא מזמן עוד שרף את רחבת הריקודים של "רוקדים עם כוכבים".

ההוריקן הוא המודח השמיני בתחרות, כשרק בפרק האחרון נפרדנו מהאבו נפחא שהתגלה בתור לא אחר מאשר הזמר האהוב, ישי לוי. התחפושות מצטמצמות ורמת השירה עולה בדגול מתוכנית לתוכנית, מה שהופך את ההדחות למפתיעות במיוחד. בעוד שחברי הפאנל הציעו שמות כמו גברי בנאי, יצפאן ואפילו את אלי דנקר, אביו של חבר הפאנל האורח, רן דנקר, אף אחד לא הצליח להתקרב לתשובה האמיתית. מופתעים מהחשיפה? הפיצוח של כל הרמזים ממש כאן:
רמז ראשון - תעודת זהות
- הוריקן מעיד על עצמו כתזזיתי, היפראקטיבי וחסר מנוחה. כל אלו אכן דברים שמאפיינים את גרייניק, שאפילו עבר 8 פעמים בתי ספר בצעירותו.
- הוא קורא לעצמו סופה בהפרעה, בגלל שבתור אדם שסובל מADHD- והיפראקטיביות, הוא רץ עם מופע והרצאה בימתית בשם "קשוב בהפרעה".
- "ככה זה אצל כולנו – הישראלים", הוא מעיד על עצמו ומרמז לנו על תפקידו בסדרה "הישראלים" שהובילה שלישיית מה קשור. אגב, לא סתם הוא אומר שהוא אוהב להופיע גם בשלוש ושזה גורם לו להיות "קשור". הבנתם כבר את הקשר לשלישייה.
- הוא מעיד על עצמו שהוא בטוב עם עצמו לבד אבל אוהב גם "ביחד" ו-"להיות חלק ממשפחה גדולה". זה מרמז על הקריירה שלו בה הופיע לבדו, אך גם בצמד עם עידן אלתרמן וגם חלק מקבוצת הקומיקאים "פלטפוס". גם וגם וגם. אגב "גם וגם" זה שם של מופע שלו.
- בבית העץ רואים תמונה ענקית של ההוריקן כמלך עם גלימה, תוך שהוא אומר: "הרבה פעמים הכתירו אותי כמלך". גרייניק אכן שיחק לא מעט תקפידי מלכים: הצגת הילדים "בגדי המלך החדשים", התוכנית "מה שלומו", בערוץ "לוגי" בתפקיד המלך שלמה ואף שיחק בהצגה "קוראים לי מלך" ועוד.
- הוא מסתכל על התקליט שנושא את שמו: "הוריקן", מכיוון שאלבומו השני שיצא בשנת 2018 גם הוא נושא את שמו -"גרייניק". לא סתם הוא אומר שהמוזיקה זה החלום הראשון – מכיוון שבהגדרה הוא קומיקאי אבל קודם כל מוזיקאי ואפילו מחונן.
- הוריקן אוחז בסידור תפילה ובכיפה סרוגה, מכיוון שלצמד גרייניק ואלתרמן היה את המופע הכי מפורסם שלהם בשם: "ילדים סורגים לאלוהים". על הכיפה סרוגים המילים "מלך הרייטינג" שזה הכינוי הידוע של דודו טופז ז"ל, מכיוון ובתוכנית שלו "סוף שבוע", הצמד גרייניק ואלתרמן זכו לחשיפה הגדולה הראשונה שלהם בשנת 1993 ומאז פרצו כהצלחה גדולה.
- באחד הפריימים האחרונים, רואים שעון ומתחתיו פסנתר. לגרייניק ואסי ישראלוף היה מופע משותף שנקרא "פסנתר הזמן". הוא משחק בקלידים כרמז לכך שהוא גם מנגן על פסנתר (ואפילו מורה לפסנתר).
רמז שני - פרק מהאגדות
- על שלט החדר המאויר של הוריקן ג'וניור, כתוב: "ברח פן תפגע!"- אחד מהמופעים המפורסמים שלו ושל עידן אלתרמן נקרא "פגע וברח".
- על מצעי המיטה של הוריקן ג'וניור יש ציורי כלבים, מכיוון שגרייניק שיחק בשלוש עונות של הסדרה המצליחה "בית הכלבים".
- מעל מיטתו של הורי ג'וניור יש מנורת לילה בצורת בננה, כי הוא ועידן התפרסמו הרבה בזכות החיקויים שלהם לירקות ופירות.
- בחדר תלוי צעיף של מכבי חיפה. גרייניק ידוע כאוהד מושבע של קבוצת הכדורגל החיפאית. כשהתפרסמה פרשת הכדורגלן אצילי הוא דיבר על כך שהוא מוריד את הצעיף לאות הזדהות עם המחאה כנגד אצילי. כשאצילי התנצל על הפרשה הוא התראיין ואמר: "אני חוזר ללבוש את הצעיף".
- הוריקן מחזיק ספר ביד בשם: "לילה טוב" ממנו הוא מקריא לנכדו. על הכריכה רואים עננים בלילה, ירח ועוד, מה שמזכיר את ספר הילדים הידוע "תפילילה". גרייניק הוציא אלבום בשם "שרים תפילילה", שהוא גרסה מולחנת ומושרת לספר הילדים המצליח.
- הסבא מעיד על עצמו ש"אף פעם לא הייתי החתיך או המוצלח" – גרייניק מעיד על עצמו בדיוק את זה ושהצליח בסוף בזכות ההומור לקנות את מקומו.
- כשהנכד שואל למה סבתא בחרה דווקא בו הוא עונה שהיא גילתה בו כשרון: "שאף אחד לא באמת שם לב אליו" - גרייניק רוצה לומר שמכירים אותו יותר בתור קומיקאי ופחות בתור זמר.
- בפלאשבק הזיכרון שלו, כשהוריקן עולה על הבמה לערב כישרונות צעירים - הוא מתנצל שהפעם הוא לא הולך לעשות מה שמצפים ממנו (להצחיק), אלא לשיר.
- גם השיר שהוא שר הוא רמז גדול. הוריקן שר על הבמה שיר של שלמה ארצי ("את ואני"), כי הוא משחק בהצגה "לילה לא שקט", שכולה משירי שלמה ארצי.
רמז שלישי - חדר החושך
שחר חסון נכנס באומץ לחדר החושך ומנסה לאתר 3 משרוקיות שמסתתרות. הוא לא מצליח לזכות ברמז גדול ולכן מקבל מעידו רמז קטן יותר, רמז ניחומים: בובה עם קולר ועליו האות K. זה מכיוון שגרייניק השתתף במערכונים מוסיקליים בתוכנית בשם "סיפורים מהכיס" בערוץ הופ! עם בובה שקוראים לה קטע.
רמז רביעי - אורח בהפתעה
האורחת שהפתיעה את צדי וריגשה אותו ואת כולנו היא חברתו מזה 70 שנה – רני כרמל. אבל איך רני כרמל קשורה לגרייניק?
אז ככה: שם משפחתה – כרמל, מרמז על עיר הולדתו חיפה ועל שכונת מגוריו. הוא גדל בעיר חיפה בשכונה בשם "חטיבת כרמלי". חוץ מזה, כפי שהעיד בחשיפה – בעלה ז"ל של רני נשא את השם חזי. אין מי שלא מכיר את הדמות הבלתי נשכחת חזי, שגילם גרייניק (כשאת איציק אחיו גילם אלתרמן).