mako
פרסומת

"זה נכנס לך עמוק לדם, תמיד צריך להחזיק שם משהו פנימי"

בדרמה "הראש" נכנס גיא עמיר לנעליו של אבני, סגנו של ראש שב"כ שנמצא בעיצומה של פרשה שמאיימת עליו באופן ישיר. השחקן, שמגיע במקור מעולמות של יצירה קומית, סיפר בריאיון לסדרה המלווה ב+12 על החוויה השונה על סט צילומי הסדרה: "היה שם משהו מתוח, הרבה פעמים התפרקנו"

דסק קשת 12
mako
פורסם: | עודכן:
גיא עמיר
גיא עמיר | צילום: מתוך אינסטגרם
הקישור הועתק

בסדרות טלוויזיה בדרך כלל ישנו גיבור מובהק, אבל בדרמת המתח "הראש" לא רק ראש השב"כ איתמר מולכו (יהודה לוי) מתמודד עם הדלפה שמשבשת את כל מה שהכיר - אלא גם המעגל הקרוב אליו. במהרה כולם הפוכים לחשודים, גם אביב אבני, חבר הנפש של מולכו וסגן ראש הארגון (פרק חדש בראשון, אחרי החדשות, ערוץ 12).

בריאיון לסדרה המלווה ב+12 סיפר השחקן, שרגיל לגלם דמויות מצחיקות, בייחודיות שבתפקיד הדרמטי. "לכתוב סדרת מתח זה לא פשוט, והכותבים שיחקו אותה. נהניתי לקרוא את התסריט, אני לא חושב שנתנו לי אפילו לקרוא את הסוף עדיין. כשאתה משחק אתה מאוד חשוף, במיוחד בסדרה כזו. זה נכנס לך לדם, אתה מסתובב על הסט ומרגיש שאתה מחזיק משהו פנימי. היה משהו מתוח על הסט, הרבה פעמים התפרקנו שם".

על עמיר הוטלה המשימה לאזן בין קרבה מקצועית לראש השב"כ מולכו לחברות האישית שצריכה להירקם ביניהם על המסך. "ראיתי את כל העולם של יהודה, שהיה גם חבר טוב וגם מפקד, מתפרק. מה שקורה משפיע על כל המערכת, והוא עשה את זה מדהים. כל הקאסט מאוד חזק, כל אחד בו יכול להוביל סדרה. נהניתי לעבוד איתם ובמיוחד עם יהודה, הוא אדיר ויש לו כריזמה מטורפת".

פרסומת

יש רגע ספציפי שאתה זוכר מהסט?
"הייתה סצנה של ארוחה בבית של יהודה ומלי (לוי), והביאו את כל הקאסט. כשהסתכלתי עליהם חשבתי שהם מדהימים, מאוד מאתגר לשחק בפורום כזה. כל אחד צריך לדעת להגיב להכל ולדעת את סדר הדברים, היה תענוג לראות את הדינמיקה סביב השולחן. מאוד נהניתי, תודה שבחרו בי".