"לפני כמה שנים אני ובעלי לשעבר נכנסו לקשיים כלכליים. אחרי שהתחתנו קנינו דירה ומיד התחלנו לעבוד על לעשות ילד. זה לא הלך מהר כמו שחשבנו, היינו 3 שנים בטיפולי פוריות, עניין יקר מאוד. כשפלג הגיע לעולם היינו כבר במצב כלכלי קשה. ישר חזרתי לעבוד ובמקביל חזרתי לטיפולי פוריות בעצת הרופאים – כדי להגביר את הסיכויים להריון שני.

>> רוצים גם לפתוח את הלב? לחצו למידע ותרומות 

המצב בבית התחיל להיות קשה, מלחיץ, היינו צריכים עוד ועוד כסף והנישואים עלו על שרטון והתפרקו", מיטל מספרת. "קשה לאימהות חד הוריות למצוא מעסיק שיסכים להעסיק אותן. אנחנו מוגבלות בשעות והם פוחדים שנחסיר ימי עבודה. המצב קשה מאד, יש לי שכירות לשלם ומעון לילד - ואין כסף למותרות". 

"שישה וחצי שקלים זה המון בשבילי"

אם פלג ממש מבקש - אני אקנה לו חטיף, אבל את הזול ביותר, והוא כבר יודע להרים חטיף ולשאול "זה יקר?". החלום שלי להיות מסוגלת לקנות לו ביצת הפתעה של קינדר, שזה שישה וחצי שקלים וזה המון בשבילי".

למרכז הסיוע של פתחון לב בכרמיאל הגיעה לפני שנתיים, ומאז מיטל מקבלת באופן סיוע הומניטרי, כל שבוע, במשך כל השנה. סיוע שכזה מעניק ארגון פתחון לב ללמעלה מ- 250 אלף ישראלים בשנה מכל רחבי הארץ.

"אנחנו מקבלים עזרה באוכל, בציוד לפלג - סלקל, עגלה, ואפילו בגדים. את כל הבגדים שלי ושלו קיבלנו מהביגודית של פתחון לב, יש שם בגדים מצויינים - כמעט כל מה שאני לובשת זה משם. ועדיין בא לי להיות מסוגלת לקנות לו איזה בגד חדש. הפעם האחרונה שקניתי לעצמי בגד חדש הייתה בחתונה שלי", מיטל נזכרת.

"הלוואי ויום אחד פלג לא ישאל אותי על כל דבר 'כמה זה עולה'. שאוכל להעניק לו את מה שהוא רוצה".

>> עוד כתבות שיפתחו לכם את הלב