mako
פרסומת

"לא קל להיות אישה צעירה, ישראלית, כותבת, רגישה, שנמצאת עם הקרביים על השולחן"

גלי גבעון עוררה סערה באודישן שלה ב"הכוכב הבא של ישראל לאירוויזיון", אבל להרגיש מקטבת ושנויה במחלוקת זה לא עניין חדש לה בכלל. אחרי שהצליחה להרים את המסך, היא סיפרה בריאיון לניב רסקין על החוזה הבין-לאומי שלה שהתנדף ב-7 באוקטובר, ההערכה שלה לשיפוט החמור והחשש העצום במהלך האודישן: "עברתי כל כך הרבה, הייתה חרדה מטורפת"

דסק קשת 12
mako
פורסם:
גלי גבעון
גלי גבעון | צילום: מתוך אינסטגרם
הקישור הועתק

העבר המוזיקלי העשיר של גלי גבעון כמעט לא הספיק להעביר אותה באודישן ב"הכוכב הבא של ישראל לאירוויזיון". למרות שהיא חתונה בחברת תקליטים בין-לאומית, התעוררה סביבה מחלוקת בקרב השופטים - ומבחן הבמה היה רחוק מללכת לה קל (פרק חדש הערב, ראשון, אחרי החדשות, קשת 12). בוקר אחרי שעוררה סערה עם הביצוע שלה לקלאסיקה של בריטני ספירס, היא סיפרה לניב רסקין שהפחד הזה אינו חדש לה בכלל: "החלטתי שאני מוכנה לצ'אנס הזה. זו הדרך שלי, ואם לא אצליח מהחלון אז אגיע מהבוידעם". 

מי שכמעט וסירבה להעביר את גבעון הייתה שירי מימון, ולמרבה ההפתעה אסף אמדורסקי היה דווקא זה שהניע אותה אל עבר הכחול המיוחל. "זה היה הקש האחרון", שיתפה גבעון: "עברתי כל כך הרבה עד הרגע הזה, הייתה חרדה מטורפת. אני יכולה להתמודד עם זה שהמסך לא עולה, כי ההתמודדות האמיתית היא מול עצמי. אני המבקרת הכי קש לעצמי, ככה זה בדרך כלל". 

גבעון אומנם צעירה, אבל רגילה להרגיש שהיא טעם נרכש, ולא בהכרח עוברת לאנשים חלק בגרון: "אני אדם מקטב, מעוררת מחלוקת. כשפוגשים אותי בדרך כלל מגבשים דעה מאוד מהר, אין אמצע. אין אנשים שיגידו שאני סבבה, אני כמו כוסברה". היא הוסיפה: "לא קל להיות אישה צעירה, ישראלית, כותבת, רגישה נורא שנמצאת עם כל הקרביים על השולחן כל הזמן. כמה אפשר? אהבתי ששפטו אותי בחומרה, נמאס לי שמחרטטים לי בפנים. אני אוהבת כשמדברים". 

למה החלטת להגיע דווקא השנה לתוכנית?
"עברתי שנתיים קשות ברמת הקריירה בחו"ל, ממש לפני ה-7 באוקטובר טסתי ללוס אנג'לס ועשיתי סיבוב לייבלים. כבר היה חוזה על השולחן וכך זה התנדף. הבנתי שאני צריכה לעבוד עם מה שיש ולבחון את האופציות שלי. בכל שנה מתקשרים אליי כדי שאגיע לתוכנית, והבנתי שזה הזמן. תשומת לב מכל כיוון היא חיובית, בסוף אני בטלוויזיה".