שבת שלום מחיפה
תמיד רציתם לאפות חלה לשבת ולא ידעתם איך? עם דגים, עם סלטים או סתם עם קצת מלח. יערית מחיפה, מדריכה אתכם איך להכין חלה טעימה לשבת
תמיד רציתם לאפות חלה לשבת ולא ידעתם איך? עם דגים, עם סלטים או סתם עם קצת מלח. יערית מחיפה, מדריכה אתכם איך להכין חלה טעימה לשבת, ויש גם טיפים!
לחלה חגיגית במיוחד:
קולעים מ-5 רצועות באופן הבא: ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5, צובטים יחד בקצה העליון ואז: מעבירים את 1 מעל 3 מעבירים את 2 מעל 3 מעבירים את 5 מעל 2 וחו"ח.
לא בטוחים שהבצק תפח מספיק?
הפתרון: מבחן האצבע- לוחצים בעדינות עם קצה האצבע על הבצק, אם השקע מצטמצם באיטיות, הבצק מוכן לאפייה. במידה והוא "קופצני", יש לתת לו לתפוח עוד.
רוצים חלה קריספית יותר?
השתמשו בכלי עם מים בשלב הראשון של האפייה (כחצי עד שלושת רבעים מהזמן הכללי) ולאחר מכן הוציאו אותה והשלימו את האפייה.
ב. התחילו את אפייה בטמפ' גבוהה מאוד (220-250) לכחצי שעה ולאחר מכן הורידו לטמפ' בינונית (180).
ג. התפיחו מעט- תפיחה ארוכה מדי תפיק חלה אוורירית מאוד אך גם רכה.
ד. אל תמרחו את החלה בביצה. במידה ורוצים שומשום/פרג השתמשו במעט שמן.