הוא היה אחת הדמויות הבולטות והאהובות בעולם התרבות. שחקן, תסריטאי, סופר, סטנדאפיסט ומגיש ברדיו ובטלוויזיה - איש שמילותיו הן כלי העבודה שלו. דורון נשר (66) היה פרצוף מוכר בכל בית בישראל בשנות השמונים והתשעים. הוא שיחק בסדרות טלוויזיה ובסרטי קולנוע רבים ביניהם גם "צלילה חוזרת". בהמשך כתב את התסריט לסרט "בלוז לחופש הגדול" שיצא לאקרנים בשנת 1987, זכה להצלחה גדולה והפך עם השנים לקאלט.

אלא שאז, ערב אחד, בקיץ 2011, נשר לקה בשבץ מוחי. בני משפחתו הזמינו אמבולנס, אבל חובשי מד"א שהגיעו למקום סירבו לפנות אותו בלי הסכמתו,  - נילי, אשתו של נשר, ובני משפחתו נאלצו לפנות אותו לבית החולים כשהוא מגולגל בשטיח - אבל לשעות הרבות שחלפו בינתיים היה מחיר כבד: נשר התעורר כשהוא איבד לחלוטין את היכולת לדבר. מאז, במשך תשע שנים, הוא נאבק להחזיר לעצמו את האוצר שאבד לו: המילים. ביום חמישי הקרוב, ישודר ב"עובדה" (אחרי החדשות בקשת 12) סרט על המסע המופלא של דורון נשר חזרה למילים, מסע נגד כל הסיכויים.

דורון נשר (צילום: ויקיפדיה)
דורון נשר | צילום: ויקיפדיה

בדורון יש משהו מדליק, כיוצר וכאדם. יש לו הומור, דמיון והמון תעוזה לעשות דברים שלא עשו קודם

צדי צרפתי

נשר נודע בזכות יכולות הכתיבה והמשחק הקומיות המשובחות שלו. הוא הנחה את התוכנית האהובה "שיישאר בינינו" עליה גדלו דורות שלמים של ילדים, הגיש פינות הומור קבועות בתוכניות אירוח ובתחנות רדיו ואף כיכב על הבמות עם מופעי הסטנדאפ שלו.

בשנות התשעים, נשר הגיש את תוכנית הרדיו המוערכת "ציפורי לילה" בגלי צה"ל, ביים פרסומות רבות וכתבות לטלוויזיה ויצר סרט תעודה על שלמה גרוניך בשם "האיש שבא לכמה תווים". באותה תקופה נישא בפעם השנייה לנילי, איתה גידל את בתה מנישואיה הקודמים, מיקה, וכן את בתם המשותפת, עמליה.

בשנת 2000 עזב נשר לאמריקה. במשך חמש שנים שירת כשליח הקרן הקיימת לישראל בקליפורניה, ואת חמש השנים הבאות הקדיש לעסקים פרטיים. אחרי עשור בארצות הברית, חזר לישראל והארבעה עברו להתגורר בשדה ורבורג.

"הכרתי את דורון לפני שהוא עזב את הארץ. הוא היה אז אחד השמות החמים שהיו בתעשייה", מספר הבמאי צדי צרפתי, "כשהוא חזר והרים טלפון קפצתי על זה בשמחה. ישבנו יחד בהמון פגישות שעסקו בכתיבה וחשבנו על רעיונות. לא הופתעתי מהיכולות שלו, ידעתי עליהן עוד קודם".

דורון ונילי נשר (צילום: מתוך "עובדה", באדיבות ספורט 1)
דורון ונילי נשר | צילום: מתוך "עובדה", באדיבות ספורט 1

דורון נשר ובנותיו (צילום: מתוך "עובדה", באדיבות ספורט 1)
דורון נשר ובנותיו | צילום: מתוך "עובדה", באדיבות ספורט 1

"בדורון יש משהו מאוד מדליק, כיוצר וכאדם. יש לו הומור, דמיון והמון תעוזה לעשות דברים שלא עשו קודם", מתאר צדי, "זה מה שהדליק אותי. הוא כותב מצויין והיה לו רעיון שאהבתי. היו כבר חומרים, תיכננו לחפש מפיק וללכת על זה - אלא שאז קרה מה שקרה".

בשנים שעברו מאז האירוע הקשה נשר עובר שיקום ארוך ומתמשך שנמשך עד היום. בבית לוינשטיין למד הכל מההתחלה ונלחם על תפקודי הראייה, הדיבור וההבנה שלו. אמנם כמה ימים אחרי האירוע יצא מכלל סכנה, אבל לאותן שעות קריטיות שבהן היה מוטל בבית ולא פונה על ידי מד"א היה מחיר כבד מאוד אותו הוא משלם עד עצם היום הזה. ביום חמישי הקרוב ב"עובדה" (ערוץ 12), יספר נשר מול המצלמות על השיקום הבלתי אפשרי שהחזיר לו הכל.

סייע בהכנת הכתבה: זוהר צלח