"היא ניצחה במאבק - אבל שילמה מחיר כבד שמלווה אותה כל חייה"
ביום שישי ישודר בקשת 12 סרטם של עיתונאית חדשות 12 אדוה דדון והבמאי עמי טיר, "חתכה את השמיים", על אליס מילר, מהנשים שעשו היסטוריה. רגע לפני התייחסה דדון בפוסט שפרסמה באינסטגרם לתחושות ולרלוונטיות הסרט: "מטיל זרקור על טייסות ונווטות שבכוננות לפעולה. הן התשובה לשיח על שילוב נשים בצבא"

מחר (שישי) ישודר בקשת 12 סרטם של עיתונאית חדשות 12 אדוה דדון ושל הבמאי עמי טיר, "חתכה את השמיים", על אליס מילר (אחרי "אולפן שישי"). במהלך המלחמה חיילות קרביות עשו היסטוריה, וכולן שם בזכות מילר שפרצה את הדרך במאבק חסר תקדים לאפשר לה להתמיין לקורס טיס.
דדון שיתפה היום בחשבון האינסטגרם שלה בתחושות והמחשבות שעלו בה במהלך עשיית הסרט. "הסרט הוא על אליס מילר והסוד ששמרה במשך 30 שנה. אליס היא מהנשים שעשו היסטוריה. הבג"ץ שהגישה נגד כל הסיכויים בתחילת שנות התשעים הובילו לשינוי חברתי ומגדרי מהגדולים שידעה ישראל. אך למרות שניצחה במאבק, היא שילמה מחיר אישי כבד, שמלווה אותה לאורך כל חייה", כתבה דדון בפוסט שאליו צירפה תמונות מעשיית הסרט, חלקן ממפגשים עם נשות צוות אוויר בחיל האוויר.
דדון התייחסה גם להסתה והפילוג שישראל חווה בתקופה האחרונה, ולרלוונטיות הסרט יותר מתמיד. "אנחנו שומעים שר בכיר שמצהיר כי יחנך את בתו שלא לשרת בצה"ל, ורואים ערוצים שונים שמטילים ספק בגיבורות מלחמה כדי לייצר מחלוקת ולערער את מעמד הנשים בצבא", הסבירה. "הסרט, שהופק על ידי סלוצקי הפקות, מאיר זרקור גם על טייסות ונווטות שנמצאות בשטח בכוננות לפעולה, הרבה בזכות פריצת הדרך של אליס. הן התשובה לשיח המורכב על שילוב נשים בצבא, כולל בתפקידי לחימה, ומעניין במיוחד לשמוע את הדברים מנקודת המבט שלהן".
"מאיה, בתה של אליס, בוחרת להיות חיילת קרבית ולחומת ביחידה חדשה שנפתחה בחי"ר גבולות", המשיכה. "כעת, 30 שנה אחרי בג"ץ אליס מילר, היא נדרשת להתמודד כאמא עם ההשלכות של המאבק שלה שפתח את הדלת לנשים להיות בחילות קרביים".