mako
פרסומת

רומניה ישראל: ממליגה עם טוויסט

הרבה לפני שפולנטה הפכה לדבר הכי חם בזירת הקולינריה העולמית, הרומנים זיהו את הפוטנציאל של קמח התירס והצליחו ליצור ממנו את המאכל הנפוץ ביותר במדינה: הממליגה. אך אם גם אתם מאסתם בגרסה הקלאסית, קבלו שדרוג צבעוני למאכל הממכר

פאולה רוזנברג
חשבון משותף
פורסם:
הקישור הועתק

 ממליגה

מה צריך:

חצי ליטר מים רותחים
חצי ליטר חלב קוקוס רותח
2 כפות שמן זית
250 גרם קמח תירס
2 כפיות מלח ים
1כפית פלפל שחור
1כפית פפריקה

5 עלי מנגולד קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
5 שיני שום כתושות
כף שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח ים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור

2 סלקים מגוררים
3שיני שום
1כף שמן זית
1כפית סילאן
1כפית מלח
1כפית פפריקה
מיץ מחצי לימון
1כפית אורגנו

גביעים של יין

מה עושים:

תחילה נקפיץ את הסלק והשום במחבת כשבע דקות.

תוך כדי נכין במחבת נפרדת- נקפיץ במחבת את המנגולד והפטרוזיליה עם השום והתבלינים כחמש דקות ואז נניח בצד.

נרתיח את המים וחלב הקוקוס, נזליף לאט לאט את קמח התירס ונערבב עם כף עץ. תוך כדי  - נוסיף בהדרגה את השמן והתבלינים עד לקבלת מרקם קרמי מוצק למחצה (כחמש דקות).

נסדר בתוך הגביע לסירוגין שכבות של סלק, קמח תירס ומנגולד.

עוד ב"חשבון משותף":