mako
פרסומת

תתחילו למלא: פלפל ממולא בגריסי פנינה

עכשיו כשהחגים והאירועים כבר מאחורינו, אפשר לחזור בנחת לשגרה של ארוחות מסודרות ובריאות. אבל כדי שלא תשתעממו מהר, קבלו מתכון מנצח למנה משביעה, בריאה וצבעונית שאפשר להגיש חמה קרה ואפילו חריפה. בתאבון

פאולה רוזנברג
חשבון משותף
פורסם:
הקישור הועתק

פלפל ממולא בגריסי פנינה ועשבי תיבול

מה צריך:

למילוי הפלפלים:

1 כוס גריסי פנינה מבושלים (לבשל עם כוס וחצי מים רוצחים כחצי שעה על להבה קטנה).
6-7 פלפלים אדומים או צהובים
צרור גדול של כוסברה, נענע ושמיר קצוצים
2 בצלים גדולים קצוצים ומאודים מעט בשמן זית.
1 קולורבי מגורר
3 גזרים מגוררים
4 עגבניות מרוסקות במעבד מזון
5 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה ( לא חובה)

לרוטב:

4 עגבניות קלופות וקצוצות.
5 עגבניות מרוסקות
6 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית ישראלי טרי
2 כוסות מים

מה עושים:

  • חותכים את הפלפלים מלמעלה (מורידים להם את החלק העליון).
  • בסיר נמוך ורחב שמים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים 20 דקות .
  • מערבבים בסיר נפרד את גריסי הפנינה המבושלים, עשבי התיבול, הבצל, הגזר, הקולורבי, השום והעגבניות עם התבלינים ומקפיצים 5 דקות.
  • ממלאים את הפלפלים במלית.
  • מעמידים את הפלפלים הממולאים בסיר, אחד ליד השני בצפיפות ,כאשר הפתח שדרכו הכנסנו את המלית מופנה כלפי מעלה.
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על להבה נמוכה כשעה. 

עוד ב"חשבון משותף":