mako
פרסומת

קציצות ברוטב של איה קרמרמן: הגרסה הצמחונית

הקציצות של איה קרמרמן קצרו לא מעט שבחים מצוות השופטים של עונת מאסטר שף VIP. רגע לפני הגמר הגדול שישודר הערב (21:00), פאולה רוזנברג לוקחת את מתכון הקציצות האגדי, מוסיפה לו קורט של צדק וחמלה והופכת אותו למנה צמחונית ברמה של שף

פאולה רוזנברג
חשבון משותף
פורסם:
הקישור הועתק

קציצות (צמחונית) ברוטב של איה קרמרמן

מה צריך?

לרוטב:

1 בצל קצוץ

שמן זית

2 שיני שום קצוץ

צ'ילי טרי חתוך

7 עגבניות טריות מרוסקות

כפית פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

מלח

פלפל שחור

1 כף סילאן

עוד ב"חשבון משותף":

לקציצות:

1.5 כוסות שיבולת שועל עדינה

פרוסת לחם כוסמין מפוררת

3 כפות קמח חומוס

300 גרם טופו, קצוץ במעבד מזון

200 גרם פטריות שיטאקה טריות, קצוצות

2 בצלים קצוצים

1 כפית קינמון

2 כפיות מלח ים אטלנטי

1 כף טחינה גולמית

1 כפית פלפל שחור

1 כפית חוויאג' למרק

1/2 כפית אורגנו

צ'ילי אדום טרי קצוץ

1 ביצה

מה עושים?

רוטב:
מאדים בצל בשמן זית, מוסיפים שום וצ׳ילי. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים 15 דקות.
מוסיפים פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה, מלח, פלפל שחור וכף סילאן. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך ומשנה את צבע העגבניות לאדום-כתמתם.

קציצות:
מכניסים את כל המרכיבים יחד למעבד מזון עם להב הפלדה וקוצצים עד לקבלת תערובת . יוצרים קציצות מהתערובת וזורקים לרוטב. מניחים להן להתבשל בישול ארוך בנחת.

"חשבון משותף": א'-ג', 15:45