mako
פרסומת

מחוץ לקן: שקשוקה בלי ביצים

אחרי הקציצות בלי בשר, הלחם ללא גלוטן והמילקשייק נטול החלב, פאולה רוזנברג מצליחה להפתיע פעם נוספת כשהיא מציעה מתכון נפלא לשקשוקה בלי ביצים. שילוב נהדר של רוטב מפנק והמון ירקות עשירים בויטמינים. לא לטבעונים בלבד

פאולה רוזנברג
חשבון משותף
פורסם:
רוטב עגבניות מעולה
רוטב עגבניות מעולה | צילום: istockphoto, istockphoto
הקישור הועתק

 שקשוקה בלי ביצים

מה צריך?

1 חבילת עגבניות שרי (עדיף מסוג תמר) - קצוצות קלות

2 בצלים סגולים, בינוניים

5 שיני שום, כולל הקליפה - קצוצים דק

1 פלפל אדום - חתוך לרצועות דקות

1 פלפל ירוק - חתוך לרצועות דקות

1 פלפל אדום - חתוך לרצועות דקות

1 רסק עגבניות אורגני קטן

100 גרם טופו - מפורר לפירורים גסים

2 כפות אבקת שמרי בירה

½ כוס קמח חומוס

½ כוס מים

3 כפות שמן זית

2 כפיות מלח ים אטלנטי

1 כפית פלפל שחור טחון

2 כפיות פפריקה מתוקה

½ כפית כמון

1 כפית חוויאג' למרק

1 כפית סילאן

צרור כוסברה קצוצה

צרור פטרוזיליה קצוצה

מה עושים:

במחבת גדולה, רחבה ומכוסה מבשלים את העגבניות עם הפלפלים, הבצל, השום ורסק העגבניות עם שמן זית - על אש קטנה במשך חצי שעה.

מוסיפים את עשבי התיבול, הסילאן והתבלינים ומבשלים 15 דקות נוספות.

מניחים את הטופו המפורר מעל התערובת.

מערבבים עם מזלג את חצי כוס המים עם קמח החומוס ואבקת שמרי בירה.

מוזגים מעל הטופו.

מכסים ומבשלים רבע שעה נוספת. 

עוד ב"חשבון משותף":

"חשבון משותף": א'-ג', 15:45