mako
פרסומת

מאמאמיה: פיצה ביתית בחצי שעה

השילוב הנפלא של בצק, גבינות ורוטב עגבניות העניק לפיצה את מעמד העל שלה והפך אותה לאחד המאכלים הפופולרים ביותר בעולם. אז גם אם התרגלתם להזמין אותה בשיחת טלפון, תופתעו לגלות כמה קל וכיף זה להכין אותה אצלכם במטבח. בהצלחה

פאולה רוזנברג
חשבון משותף
פורסם:
הקישור הועתק

פיצה ביתית

מה צריך:

לבצק:

1כוס קמח שיפון מלא

1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

2 כפיות שמן זית

2 כפיות סילאן

1/2 כוס מים חמימים

לרוטב:

4 עגבניות, מרוסקות

1 רסק עגבניות קטן

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח ים

1/2 כפית פלפל

1 כוס גבינה איכותית: מוצרלה בפאלו/ גאודה עזים

עלי בזיליקום לקישוט

מה עושים:

לרוטב:

לחמם במחבת את השמן עם העגבניות, הרסק, השום והתבלינים במשך כשלוש דקות ולהניח בצד להתקרר.

לבצק:

בקערה לערבב את כל החומרים היבשים,

להוסיף בהדרגה את המים, השמן והסילאן.

ללוש את הבצק כחמש דקות

(אם דביק מדי להוסיף עוד מעט קמח)

לרדד במערוך את הבצק לשכבה דקה בעובי 1/2 ס״מ.

למזוג מעל מעט רוטב ולפזר גבינה וכמה עלי בזיליקום.

להכניס לתנור חם מאוד (200 מעלות) לעשר דקות.

עוד ב"חשבון משותף":