מתכון קסם: אורז כחול
המתכון הבא הוא גם ארוחה מזינה ובריאה, גם פעילות מהנה עם הילדים וגם דרך נפלאה להכניס קצת צבע למטבח. רגע לפני החג הכי צבעוני בשנה, פאולה רוזנברג נכנסת למטבח של "חשבון משותף" ומדגימה איך מכינים אורז כחול בלי אף נגיעה של צבע מאכל, שלב אחר שלב
פאולה רוזנברג
חשבון משותףפורסם:

אורז כחול
מה צריך:
1כרוב סגול
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כוס אורז מלא, שטוף
5 גבעולי בצל ירוק - קצוצים
3 כפות גרעיני דלעת טבעיים
3 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית טבעי
1 כפית מלח ים טבעי
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון טחון.
1/4 כפית פפריקה מתוקה.
עוד ב"חשבון משותף":
איך מכינים אורז כחול?
- מרתיחים כרוב סגול שלם בכוס מים, כשהמים הופכים לסגולים מסננים את הכרוב.
- מוסיפים למים הסגולים רבע כפית סודה לשתייה ומערבבים והופ! קסם! המים הופכים לכחולים. מבשלים חמש דקות לצמצום הנוזלים.
- במקביל מבשלים את האורז המלא שטוף בשתי כוסות מים רותחים כ-35 דקות. שופכים פנימה את הנוזל הכחול ומערבבים. מניחים בצד לספיגה.
- קוצצים 5 גבעולי בצל ירוק ומקפיצים אותם במחבת עם שתי כפות שמן זית, 3 כפות גרעיני דלעת ו-3 שיני שום כתושות.
- מסדרים את האורז על צלחת יפה ומפזרים מעליו את הבצל עם גרעיני הדלעת.
בתאבון
"חשבון משותף": א'-ג', 15:45
מצאתם טעות לשון?