לביבות ירק אפויות

מה צריך:

1 חבילת תרד שטוף וקצוץ

חצי חבילת כוסברה קצוצה

חצי חבילת שמיר קצוץ

1 פטריית פורטובלו קצוצה

2 בצלים קצוצים דק

1 ביצה (לטבעונים ניתן להחליף בכף טחינה גולמית נוספת)

2 כפות טחינה גולמית

2 שיני שום כתושות

חצי כוס קמח כוסמת/ שיפון מלא

1 כפית אבקת אפייה אורגנית

חצי כוס נבט חיטה

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פפריקה מתוקה

כפית מלח ים אטלנטי

כפית חווייג' למרק

מה עושים:

  • לאדות את הבצל עם פטריית הפורטבלו כחמש דקות במעט שמן זית ולהניח בצד להתקרר.
  • לערבב בקערה את הביצה עם הטחינה.
  • להעביר לתוך הקערה את העלים הירוקים ואת כל שאר המרכיבים.
  • לערבב הכל יחד לתערובת אחידה.
  • ליצור לביבות ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • לאפות 20 דקות, להפוך ולאפות 15 דקות נוספת.

ניתן גם להקפיא לאחר האפייה ולהגיש מתי שמתחשק.

עוד ב"חשבון משותף":

"חשבון משותף": א'-ג', 15:45

>>למתכונים נוספים עקבו אחרי עמוד הפייסבוק של "חשבון משותף"