mako
פרסומת

חמה ומלוחה: כך תכינו לביבת ירק מושלמת

למקרה שפסח גרם גם לכם להתגעגע לחגים קצת יותר מפנקים קולינרית כמו חג החנוכה, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם. לביבות ירק טעימות ובריאותיות שאפשר להכין כל השנה. החלק הכי חשוב הוא שהן אפויות, אז לקלוריות שלום ולא להתראות

פאולה רוזנברג
חשבון משותף
פורסם:
הקישור הועתק

לביבות ירק אפויות

מה צריך:

1 חבילת תרד שטוף וקצוץ

חצי חבילת כוסברה קצוצה

חצי חבילת שמיר קצוץ

1 פטריית פורטובלו קצוצה

2 בצלים קצוצים דק

1 ביצה (לטבעונים ניתן להחליף בכף טחינה גולמית נוספת)

2 כפות טחינה גולמית

2 שיני שום כתושות

חצי כוס קמח כוסמת/ שיפון מלא

1 כפית אבקת אפייה אורגנית

חצי כוס נבט חיטה

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פפריקה מתוקה

כפית מלח ים אטלנטי

כפית חווייג' למרק

מה עושים:

  • לאדות את הבצל עם פטריית הפורטבלו כחמש דקות במעט שמן זית ולהניח בצד להתקרר.
  • לערבב בקערה את הביצה עם הטחינה.
  • להעביר לתוך הקערה את העלים הירוקים ואת כל שאר המרכיבים.
  • לערבב הכל יחד לתערובת אחידה.
  • ליצור לביבות ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • לאפות 20 דקות, להפוך ולאפות 15 דקות נוספת.

ניתן גם להקפיא לאחר האפייה ולהגיש מתי שמתחשק.

עוד ב"חשבון משותף":