הירוק עולה: פנקייק ברוקולי שכולו טוב
כששומעים את המילה "פנקייק", מיד מדמיינים עיגולים מתוקים, מקושטים בסירופ מייפל והרים של קצפת. אבל אם רק לרגע נצא מהקיבעון, נגלה שפנקייק יכול להפוך לארוחה בריאה, מזינה ואפילו אטרקטיבית מאד לילדים. כל מה שצריך לעשות זה להחליף את הסוכר והביצים בירקות צבעוניים וצמחי תבלין והרי לנו פנקייקים מקוריים וטעימים. בתאבון

פנקייק ברוקולי
המצרכים:
1 ראש ברוקולי קטן, חתוך לפרחים ומאודה
1 בצל, קצוץ ומאודה במעט שמן
1 כוס קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות מלח
2 שיני שום כתושות
2 כפיות מיורן מיובש או אבקת זעתר
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס חלב סויה/ יוגורט עיזים
1/2 כוס מים חמימים
ההכנה:
לקצוץ דק את הברוקולי יחד עם הבצל במעבד מזון או עם סכין.
לערבב בקערה את הברוקולי והבצל עם הקמח ואבקת האפייה.
להוסיף את כל שאר החומרים ולייצר תערובת אחידה.
בעזרת כף מצקת קטנה לסדר כף מהתערובת על מחבת חמה (עדיף מחבת בריאותית שלא צורכת הרבה שמן).
לחמם עד שנוצרות בועיות, להפוך ולחמם עוד 3 דקות עד שהפנקייק מוכן.
טעים עם רוטב יוגורט-טחינה.
מרכיבים לרוטב טחינה ויוגורט
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות יוגורט עיזים טבעי
1/4 כוס מים
1 כפית מלח ים
1/4 כפית אבקת כמון
1/4 כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
1 /שן שום כתושה
עוד ב"חשבון משותף":
"חשבון משותף"- א'-ג', 15:45