mako
פרסומת

בדוך או בבלנדר: כך תכינו ממרח חומוס ביתי

כבר מזמן הבנו שחומוס טוב הוא לא רק מאכל טעים, בריא וטבעוני, יש לו גם את היכולת לאחד לבבות ולגשר על פערים חברתיים. רגע לפני הבחירות, פאולה רוזנברג מספקת לכם מתכון פשוט וקל למאכל הכי ישראלי שיש. תנסו את זה בבית

פאולה רוזנברג
חשבון משותף
פורסם:
הקישור הועתק

ממרח חומוס ביתי

מה צריך:

  • ‏200 גרם גרגירי חומוס יבשים‏ (2 כוסות)
  • גרגרי כמון וגרגרי כוסברה שלמים
  • 200 גרם טחינה משומשום מלא (עדיף אורגנית)
  • חצי כוס מים (מסוננים)
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית וחצי מלח ים
  • מיץ סחוט מלימון שלם
  • תבלינים: כמון טחון, פפריקה, פלפל שחור.

מה עושים:

יש להשרות את גרגירי החומוס ל-24 שעות לפחות ועד 48 שעות לכל היותר (להחליף את המים לאחר כל 12 שעות). למי שמחפש קיצורי דרך- אפשר להשתמש בגרגרי חומוס קפואים.

מרתיחים את החומוס במים עם גרגרי כמון וגרגרי כוסברה ( 2.5 שעות בסיר רגיל או חצי שעה בסיר לחץ), עד שהגרגרים נהיים רכים. 

אם אתם משתמשים בגרגרים קפואים – אז לבשל במים רותחים 10 דקות ולסנן את המים.

להעביר למעבד מזון (להב פלדה) את הגרגרים, הטחינה, השום, המלח, התבלינים, ורבע כוס מים – להפעיל את מעבד המזון ולטחון עד שהמרקם הופך ‏להיות אחיד וחלק.

בודקים את מידת המוצקות – ומוסיפים מים לפי הצורך עד למרקם הרצוי.  **התבלון הסודי האישי שלי : 4-5 להוסיף גרגרי כוסברה טחונים

אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים או לחלק למנות ולהקפיא את הממרח המוכן. טעים מאוד לאחר הפשרה.

אפשר לסדר בצלחת עם שמן זית ופפריקה מעל עם גרגרי חומוס. 

עוד ב"חשבון משותף":

 "חשבון משותף"- א'-ג', 15:45