mako
פרסומת

עונת התפוזים: ממתקים מקליפות הדרים

בין אם אתם קונים אותם בשוק, מגדלים אותם בגינה או מעמיסים אותם לשקיות בסופר, אי אפשר להתעלם משעתם היפה של פירות ההדר. המתכון הבא הוא גם מעדן בריא, טעים ומלא בויטמינים, וגם פעילות נחמדה למי שלא מפחד להכניס את הילדים למטבח

פאולה רוזנברג
חשבון משותף
פורסם:
הקישור הועתק

 ממתקים מקליפות הדרים

מה צריך?

  • רצועות מקליפות של: 1 תפוז, 1 קלמנטינה, 1 לימון, 1 אשכולית
  • 2 כוסות סוכר קוקוס
  • 1 כוס מיץ תפוחים טבעי
  • 100 גרם שוקולד מריר 75% מוצקי קקאו לפחות
  • 50 גרם קוקוס טחון
  • 50 גרם אגוזי פקאן גרוסים
  • 50 גרם גרגרי פרג
  • קורט צ'ילי חריף
  • כפית גרגרי מלח גס

מה עושים?

להשרות את הקליפות במים לארבע שעות, להוציא מהמים. לחתוך אם נשארה מעט מהקליפה הלבנה.

להניח את הקליפות במחבת עמוקה, לבשל במים עד לרתיחה ואז לסנן ולזרוק את המים.

לערבב בסיר את הסוכר עם מיץ התפוחים ולבשל על אש קטנה כעשר דקות.

להוסיף את קליפות התפוזים ולבשל על אש קטנה תוך כדי רתיחה מתמדת כשעה מבלי לערבב! הקליפות יתעטפו בסירופ ויהפכו מזוגגות.

להגיר את שאריות הסירופ ולהניח על נייר אפייה לייבוש של 4-5 שעות.

לאחר שהקליפות התייבשו:

להמיס 50 גרם שוקולד מריר.

להכין קערה קטנה עם כל אחת מהתוספות הבאות: (לא חייבים את כולם כמובן)

  • קוקוס טחון
  • פקאן גרוס
  • גרגרי פרג
  • אבקת צ'ילי
  • גרגרי מלח גס

לטבול חצי מהקליפה בשוקולד ולאחר מכן באחת מהתוספות.

להשאיר בנייר אפייה לייבוש.

לשמור בכלי סגור.

עוד ב"חשבון משותף":

 "חשבון משותף"- א'-ג', 15:45