רונן שובל: "הימין יודע להוקיע את המטורללים שלו היטב"
לפני עשר שנים ייסד רונן שובל את תנועת "אם תרצו" ומאז הוא פועל נמרצות לקידום המטרות של הארגון. בשבוע שעבר אמיר בן דוד, העיתונאי וחבר להקת אבטיפוס, גילה לתדהמתו שהוא מופיע ברשימת השתולים בתרבות של התנועה. הכתבה המלאה
ככל שהימים עוברים מתגלה עומקו של הקרע בין התומכים בתנועת "אם תרצו" לבין המתנגדים לה. רונן שובל, ייסד את התנועה ב-2006, עם סיום מלחמת לבנון השנייה. בסוף 2013 פרש מהתנועה אבל מאז ועד היוםף נשאר מזוהה מאוד עם מטרותיה ופעולותיה.
עם חשיפת רשימת השתולים בתרבות על ידי התנועה, העיתונאי אמיר בן דוד הופתע למצוא את עצמו בין האמנים ומובילי הדעה שנמנו בה. הערב ב"אנשים", השניים, המגיעים משני קצוות שונים של הסערה, נפגשים.
"המטרה של 'אם תרצו' כמו שאני מבין אותה, היא ליצור בתודעה הישראלית זהות מוחלטת בין המושגים ימני ציוני ופטריוט מצד אחד", אומר בן דוד לשובל, "ומצד שני זהות מוחלטת בין המילים שמאלני אנטי ציוני ואפילו בוגד" ושובל בתגובה: "הימין יודע להוקיע את המטורללים שלו טוב מאוד אם השמאל הציוני היה יודע להוקיע את המטורללים שלו באותה צורה, ההצדקה של 'אם תרצו' הייתה הרבה יותר נמוכה. ביום שהשמאל יחזור לדרך של רבין, הוא גם ינצח בבחירות". צפו בקטע מהכתבה המלאה.
"אנשים"- רביעי, חמישי ושישי ב-18:50