"אם הדיון הוא לא על זכות האישה על גופה, אז למה אסור לי לקשור חצוצרות?"
כשהייתה בת 22 גילתה דפנה מורל שהיא בהריון לא רצוי. עכשיו היא נחשפת באומץ כדי לתת כח לכל הנשים שצריכות לעבור הפלה יזומה ואין להן תמיכה. "הגניקולוג אמר לי 'את יכולה להסביר לי איך הצלחת? את על גלולות'. כן, אתה יודע, זה לא שכיף לי. לאורך כל הדרך הרגשתי שאני צריכה להתנצל". צפו בקטע המלא מתוך "פאולה וליאון"
הפלה היא הליך רפואי לא נעים ונכון להיום, בישראל, אפילו משפיל ומביך עבור הנשים שעוברות אותו, בעיקר אלו שעוברות הפלה יזומה. דפנה מורל, פעילה פמיניסטית, עברה הפלה שתי הפלות יזומות. היא התביישה לדבר על זה תקופה אבל עכשיו היא נחשפת באומץ בפוסט מאוד חושפני שהעלתה לפייסבוק - בעיקר בשביל לתמוך בנשים אחרות שעוברות את התהליך.
"הדיון הזה הוא בעיקר לא בשבילי, אני עם התקון ולא אצטרף לעבור את זה שוב. אבל מה שגיליתי כפעילה פמיניסטית, זה שאחת ל-4 נשים עוברת הפלה יזומה ועדיין זה סוד סגור שלא מדברים עליו. במקרה הטוב יש לך את אגודת אפרת ועובדים סוציאלים שמנסים לשכנע אותך להשאיר את הילד ואין שום תמיכה ציבורית בנשים שצריכות לעבור את זה" היא אומרת.
"גורמים לנשים להתבייש בזה שהן עושות הפלה יזומה" היא ממשיכה, "אחרי שהעליתי את הפוסט היו כאלה שקראו לי רוצחת. שאלו באיזו זכות אני מפילה כשיש נשים שלא מצליחות להיכנס להיריון. אבל זו לא הנקודה. לנשים שונות יש רצונות שונים"
צפו בראיון המלא מתוך "פאולה וליאון"