היום (ש')  ייערך הגמר הגדול של מאסטר שף (21:15, קשת 12)  שיקבע - בעונה הכי טובה מי יהיה הטוב ביותר? רגע לפני, התארחו הפיינליסטים, שחר לוי, ונסה וידל אביטן וגל קספרס אצל אופירה וברקוביץ'. המתמודדים הגיעו עם כמה מנות, ביניהן מנת הדג ברוטב השרמולה המפורסמת של גל. "לא המצאתי את הרוטב הזה", סיפרה גל, "ככה מכינים את זה בבית".

ונסה, ששת הילדים שלך נהנים מהארוחות המיוחדות שלך?
"אני מבשלת להם כל הזמן דברים מיוחדים. זה לא מאמץ בשבילי, הם רגילים לאכול ככה ואני רגילה לבשל ככה".

ממי למדת לבשל ככה?
"סבתא הייתה השראה גדולה. בהמשך יצאתי למסעדות, ורציתי לנסות להעתיק את המנות בהתאם למה שאני אוהבת".

הפיינליסטים דיברו גם על החיים שאחרי מאסטר שף. שחר סיפר כי הוא מתכנן לפתוח מקום משלו: "אני עובד כבר עכשיו על איזשהו מקום ואנחנו מתחילים להזיז דברים. הרעיון הוא להקים מקום שיהיה על טהרת האלכוהול והאוכל".

ונסה סיפרה כי כבר בחול המועד סוכות, יהיה אפשר ליהנות המטעמים שלה: "בסוכות אני אקים דוכן בפסטיבל 'טועמים עולם'. זה יהיה המפגש הראשון שלי עם הקהל הישראלי. היום כבר אפשר לדבר על גסטרונומיה בישראל, יש רמה מאוד גבוהה".

גל, אומרים שהעונה זו הייתה אחת הטובות של התכנית ושהגיעו מתמודדים שבאמת יודעים לבשל. תסבירי לי, מאיפה זה בא?
"קודם כל יש המון אנשים בבית שאוהבים לבשל ולא עושים עם זה שום דבר. אני יכולה להגיד שהגעתי לתכנית כחובבת בישול, והתמקצעתי תוך כדי תנועה".

הפיינליסטים של מאסטר שף אצל אופירה וברקו (צילום: מתוך אופירה וברקוביץ', קשת12)
מתוך "אופירה וברקוביץ'" | צילום: מתוך אופירה וברקוביץ', קשת12


מאיזה גיל את מבשלת?
"מגיל 12. בגיל 18 כבר החזקתי בית".

בואו נדבר על השופטים.
שחר: "השופטים הפתיעו אותי לטובה. גיליתי אנשים מדהימים שלכל אחד יש היסטוריה ומטבח מטורף מאחוריו ויש להם משמעות בקולינריה הישראלית".

ונסה: "לחיים כהן יש מטבח ממש שונה משלי. אוכל אותנטי, של בית ואני באה עם אוכל צרפתי אבל הוא אהב את זה. התחברתי אליו".

גל: "אני באתי עם אהבה אחת גמורה ומוחלטת לחיים כהן כי זה המטבח שלנו והבית, צפיתי בו כל חיי".