mako
פרסומת

מיגונית על הסט, גלח חובה ומילואים: כל מה שלא ידעתם על "נוטוק"

רגע לפני שהדרמה מגיעה לשיא - שממנו באמת כבר אין דרך חזרה - ריכזנו כמה פרטים מאחורי הקלעים של עשיית הדרמה הסוחפת על עולם ההיזכרות בגלגול נשמות. השחקן שהפתיע בכישורי הערבית, הצילומים שנקטעו בגלל אזעקת אמת והשינוי הקוסמטי שעברו חלק מהשחקנים - הכל בפנים

דסק קשת 12
mako
פורסם:
לוסי איוב
מתוך "נוטוק" | צילום: מתוך "נוטוק", קשת 12
הקישור הועתק

אומנם "נוטוק" מסיימת את דרכה על המסך, אבל המסע לשם היה מלא בתהפוכות. רגע לפני שנגלה מה עלה באמת בגורלו של עלי ח'יר א-דין, ובתהליך ההיזכרות שחווה דניאל, גילינו כמה פרטים מסקרנים במיוחד מהעשייה מאחורי הקלעים של הדרמה המותחת והמושקעת (פרק הסיום של העונה ישודר מחר, שני, אחרי החדשות, ערוץ 12).

הסדרה מלאה בפרטים מעניינים במיוחד, ואפילו בצירופי מקרים מפתיעים שמתחוללים לעיתים רק בעולמות מיסטיים. אז איך מצלמים סדרה בצפון בזמן ירי טילים ובזמן מלחמה, למה היו צריכים חלק מהשחקנים לגלח את שיער הראש, ומי מחברי הקאסט גילה כישורים מצטיינים בערבית? אלו כל התשובות.

  1. נזהרים: רוב הסדרה צולמה בדאלית אל-כרמל ובמג'דל שמס בעיצומה של המלחמה. באחד מימי הצילום, נפל כטב"ם כמה מאות מטרים מהסט והצית שריפה במקום.
  2. דברים טובים באים בשלשות: "נוטוק" צולמה בשלושה סשנים נפרדים. בין לבין, כוכבת הסדרה לוסי איוב הייתה בצילומי "רוקדים עם כוכבים" אותה היא מנחה, ודאלית אל-כרמל הופצצה אחרי מבצע הביפרים (מה שקטע את הצילומים). למתקפה הזו יש אפילו רפרנס באחת מהסצנות.
  3. עיר עם תחתית? היה צורך להביא מיגוניות ניידות לסט הצילומים, משום ש"נוטוק" נוצרה בשיא תקופת יריית הטילים על אזור חיפה.

    נוטוק פרק 5
    צילום: נוטוק, קשת 12

  4. טייק נוסף: בנימת המלחמה, היו צילומים בגולן בזמן שחיזבאללה ירו לאזור קצרין. אותם יירוטים קטעו את הטייקים של השחקנים על הסט.
  5. והרי החדשות: בגלל שבזמן היצירה והכתיבה משטר אסד הסורי קרס, ובכלל המציאות מסביבנו השתנתה - בוצעו התאמות בתסריט כדי שיתאים למה שקורה אקטואלית.
  6. ערבית קשה שפה: ניב הערבית הדרוזי הוא ייחודי, ויש הבדלים משמעותיים בלהג גם בין שתי ערים קרובות כמו דאלית אל-כרמל ומג'דל שמס. לשם כך, היו להפקה שני יועצי דיאלוג צמודים - נטלי חלבי ונהאד רדא, אחד לכל להג. לוסי איוב החיפאית הצטיינה במיוחד בניב של דאלית אל-כרמל.

  7. עברי? דבר ערבית: גם הערבית של עוז זהבי הפתיעה לטובה על הסט. בניגוד אליו, דווקא אוראל צברי שדובר שוטף את השפה לא אומר מילה אחת בה לאורך הסדרה, ומדבר עברית בלבד.
  8. מבוסס על סיפור אמיתי: את הרעיון לכתיבת "נוטוק" קיבל היוצר רועי עידן כשהיה ילד, ואחיו הקטן של חבר טוב שלו חווה נוטוק בעצמו. חלק ניכר מכתיבתה ערך עידן כשהיה במילואים.

    נוטוק פרק 4
    צילום: נוטוק, קשת 12

  9. טוטליות היא הכל: כל השחקנים שמגלמים שייח'ים היו צריכים לגלח את הראש לצורך התפקיד.