המצרכים

1 כוס קוסקוס מלא
חזה עוף (פרפר), מחולק ל-2
2 כפיות פפריקה
מעט פפריקה מעושנת (לא חובה)
מלח
שמן זית
צרור ארוגולה
2 גבעולי בצל ירוק
מעט כוסברה
פלפל אדום
פלפל צהוב
מעט גרגירי רימון (לא חובה)

לרוטב הוינגרט

כף רכז רימונים
כף חומץ בלסמי
4 כפות שמן זית
שן שום, כתושה
כפית דבש
מלח

אופן ההכנה

1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
2. מכינים וינגרט: מערבבים את כל חומרי הוינגרט, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בצד.
3. מחממים מחבת גדולה על אש גדולה.
4. מניחים את חזה העוף על נייר אפייה ומכסים בנייר אפייה נוסף. חובטים בעוף בעזרת מחבת כבדה או קרש חיתוך כדי לשטח אותו מעט. מסירים את נייר האפייה העליון ומתבלים את העוף בפפריקה רגילה, פפריקה מעושנת ומלח, משני הצדדים.
5. כשהמחבת לוהטת, מוסיפים שמן זית ומטגנים את חזה העוף, עד שהוא משחים משני הצדדים.
6. בזמן שהעוף על המחבת קוצצים את הארוגולה, הבצל הירוק והכוסברה ומניחים בצד.
7. חותכים את הפלפלים לרצועות יחסית עבות, ומניחים בצד.
8. כשהעוף מוכן מעבירים אותו לצלחת ומכסים בנייר כסף. לא מכבים את האש.
9. מקפיצים את הפלפלים באותה מחבת של העוף (אם צריך אפשר להוסיף קצת שמן זית), עד שהם משחמים מעט.
10. פורסים את חזה העוף. את המיצים שהצטברו על הצלחת אפשר להוסיף לסלט או לוויניגרט, אם רוצים.
11. מניחים את הקוסקוס, מעליו את הירוקים הקצוצים, מעל את העוף והפלפלים. מזרזפים ויניגרט מעל הכל ואם רוצים אפשר להוסיף גם גרגירי רימון.

סלט קוסקוס מלא עם חזה עוף צלוי
צילום: אמיר מנחם

סטיילינג: נועה קנריק