אתגרים קשים לא חסרים בעולם, אבל כאלה שמפילים את רוב מי שמנסה לעבור אותם ורק יחידי סגולה הצליחו, אין הרבה. בלמעלה מ-20 שנה שתוכניות אתגר הנינג'ה סוחפות את העולם, ישנם כמה מרכיבים שהפכו את האתגר לקשה מכולם. רגע לפני אירוע הפתיחה של הגרסה הישראלית (רביעי ב-21:00, ערוץ 12) הנה כמה מהקשוחים שבהם.

לעבור את הקיר
Warped Wall - המכשול האייקוני שמככב בעשרת העונות של אתגר הנינג'ה בארה"ב. כדי לזכות בתואר לוחם נינג'ה אמריקאי צריך לעבור את הקיר המעוגל הזה שלוש פעמים – במוקדמות, בעונה עצמה ובגמר. בפורמט היפני המקורי הוא נקרא Soritatsu Kabe. מדובר בקיר שאנחנו בדרך כלל רגילים לראות פעלולני אופנועים וסקייט בורד נוסעים בו, רק שבנינג'ה המתמודדים צריכים לעלות את העלייה התלולה הזו - עם רגליהם בלבד. מלבד מתמודד אחד, כל ה'אולסטארס' שנחשבים למתמודדים החזקים ביותר של הפורמט היפני נכשלו בו לפחות פעם אחת.

עומד על צוק
Cliffhanger - יש המחשיבים את מכשול הצוק הזה לקשה ביותר באתגר הנינג'ה. המתמודדים במכשול הזה צריכים לדלג ממעקה למעקה כשהם נתלים על קיר שמדמה צוק. בגרסה האמריקאנית המכשול מופיע בשלב השלישי ובארבע העונות הראשונות של אתגר הנינג'ה אף מתמודד לא הצליח לעבור אותו. בעונות האחרונות המכשול הזה אף הורחב, והפך לאחד האייקונים של הפורמט לאורך העונות. בפורמט הבריטי הצליח רק בחודש יוני האחרון מתמודד ראשון לעבור את המכשול:

אין גמר בלי סולם
Salmon Ladder - מכשול הסולם באתגר הנינג'ה הוא מסורתית אחד הקשים במסלול כולו ודורש מהמתמודד ריכוז ומאמץ מתמשכים. האתגר, שדורש מהמתמודדים לטפס על סולם כשהם מתקדמים משלב לשלב עם מוט שאותו הם דוחקים כלפי מעלה, נחשב בארצות הברית למכשול קבוע בתוכניות הגמר שאי אפשר להגיע ל- Stage 3 מבלי לעבור אותו. המכשול הזה דורש מהמתמודד, שעולה עליו עם תנופה בעזרת קפיצה על טרמפולינה, להיות בעל פלג גוף עליון עוצמתי וים של סיבולת. הוא קיים בכמה גרסאות בפורמטים השונים.

עם הגב לקיר
Jumping Spider - מכשול "העכביש" דורש מהמתמודדים עבודת רגליים מטורפת. הם מטפסים למעלה כשהגב שלהם מופנה אל הקיר וההתקדמות מתבצעת על ידי דחיקה בעזרת הרגליים, מה שגורם להם להיראות ממש כמו עכביש, רק בלי האפשרות לטוות קורים. נחשב למכשול מסורתי ואגדי בנינג'ה שמופיע במסלול לאורך כל העונות של הפורמט בארה"ב.

ידיים למעלה
Unstable Bridges - את הגשר הזה חוצים עם הידיים, תלויים בגובה מעל לבריכה מלאה במים. מה שהופך את הגשר ללא יציב היא העובדה שהוא לא רציף, אלא מחולק לכמה משטחים שתלויים באוויר בעזרת שרשראות, כשהמתמודדים נדרשים להתקדם בהם צעד צעד. מהצד המתמודדים נראים קצת כמו אנשים שדוחקים גלשנים לתקרה ומקפצים ביניהם. מדובר גם כן במכשול ותיק, של גמר וחצי-גמר בגרסה האמריקאית של הפורמט. המכשול הזה ליווה את הפורמט האמריקני במשך חמש עונות רצופות.

כמו טרזן
Flying Bars - קצת כמו טרזן שמקפץ בין ענפים, ככה גם במכשול הזה המתמודדים צריכים לקפץ מנקודה לנקודה בעזרת הידיים בלבד. מדובר במכשול שממוקם בדרך כלל בשלבים הסופיים של ה-Stage 3 של המסלול. במשך שלוש עונות של ה- American Ninja Warrior אף מתמודד לא הצליח לעבור את המכשול הזה. גם הוא, דורש שליטה מופתית בפלג הגוף העליון וכוח סיבולת משמעותי.

שוברים את הרשת
Jump Hang - המכשול הזה יכול אולי להידמות מרחוק לערסל ענק, אבל הוא בעצם הכי רחוק מזה. רשת החבלים שתלויה באוויר היא קלאסיקה ותיקה שמלווה את אתגר הנינג'ה מעונתו השלישית. המכשול הזה אמנם עביר אבל גם מזמין התרסקויות מפוארות של מתמודדים שמגיעים אליו עם ביטחון מופרז או אסטרטגיה שגויה. כל אחד מהמתמודדים בוחר את שיטת הטיפוס שלו, חלק מהם מהחלק התחתון שבה ואחרים מהעליון, כשכל גישה כוללת יחס אחר של סיכוי להצליח אל מול הסיכון להתרסק.

גיבורים עפים
Log Grip - המכשול הזה דורש מהמתמודדים להפעיל את כל חלקי הגוף. הסיבה היא שמדובר במתקן דמוי בול עץ שתלוי באוויר ואותו צריך לחבק בחוזקה ולעוף בעזרתו אל נקודת האחיזה הבאה.

טיפוסים של טיפוס
Hang Climb - רבים ממתמודדי הנינג'ה הם "טיפוסים של טיפוס", כלומר אנשים שמגיעים מרקע כלשהו של אימונים בקירות טיפוס. במכשול הזה יש לאותם מתמודדים יתרון, שכן הטיפוס המאתגר בשיפוע יכול לגזול זמן רב ולהפעיל לחץ לא פשוט עליהם. המכשול הזה הוא אחד מכמה אתגרים לאורך מסלול המכשולים שדורש להפעיל גם עבודת רגליים.

שם טבעת עליה
Ring toss - מכשול הטבעות באתגר הנינג'ה הוא עוד אתגר שמפעיל את כל חלקי הגוף שמשתתפים במאמץ, כשנפילה של אחת הטבעות קוטעת באופן מבאס ביותר את התקדמות המתמודדים שצריכים לחזור אל נקודת ההתחלה. עוד תוצר של המכשול הזה הוא התרסקויות מפוארות, והרבה כאלו.

>>עקבו אחרי עמוד הפייסבוק הרשמי של "נינג'ה ישראל" 2018 

עוד ב"נינג'ה ישראל 2018":

ישראל מחכה לנינג'ה: "נינג'ה ישראל", תוכנית חדשה ברביעי ב-21:00 בקשת, ערוץ 12