המצרכים

חבילת פסטה פנה
קופסת שימורי טונה בשמן זית
2 שיני שום כתושות
כף-שתיים אריסה (לפי דרגת החריפות האהובה), אפשר גם לוותר
פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
כף-שתיים לימונים כבושים קצוצים
20 זיתי קלמטה או טאסוס
צרור רוקט או 4 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

לקינוח

משקה יוגורט יופלה GO אפרסק ובננה

אופן ההכנה

1. מכינים את הרוטב: יוצקים את השמן משימורי הטונה לסיר, מוסיפים את השום ומבשלים רק עד שניחוח השום מורגש (מבלי שישחים).
2. מוסיפים את האריסה והעגבניות המרוסקות ומבשלים כ-10-7 דקות. מוסיפים את הטונה ומערבבים.
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
4. מוסיפים את הפסטה לרוטב. מוסיפים את הלימונים הכבושים והזיתים ומערבבים. מניחים מעל צרור רוקט או עשבי תיבול.

פסטה טונה (צילום: אמיר מנחם)
צילום: אמיר מנחם

סטיילינג: נועה קנריק