דג סלמון בתנור עם כוסמת
הסלמון הוא מקור מעולה ובריא לחלבון וכשמגישים אותו לצד כוסמת, מקבלים מנה מנצחת. הכוסמת היא מהפחמימות הכי אנדרייטד שיש, אתם תופתעו מתחושת השובע שהיא מעניקה לאורך זמן. מארוחת הצהריים הזאת תצאו גם שבעים וגם מרוצים

המצרכים
4 נתחים של פילה סלמון
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות רוטב סויה
מיץ מחצי לימון
לכוסמת
כוס כוסמת
כף שמן זית
חצי כפית מלח
כוס ושלושת רבעי מים
לקינוח
יופלה GO LIGHT עם פירות יער
אופן הכנת הדג
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מקלפים את שורש הג'ינג'ר ומגררים בפומפייה.
3. מערבבים את הג'ינג'ר המגורר, רוטב הצ'ילי, רוטב הסויה ומיץ הלימון בקערה שיכולה להכיל גם את נתחי הדג.
4. מעבירים מעט מהרוטב לקערה קטנה.
5. טובלים את נתחי הסלמון בקערה הגדולה עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים, ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהעור פונה למטה.
6. צולים את הדגים כ-10-15 דקות (תלוי בעובי הנתחים) ומוציאים מהתנור.
7. מזלפים מהרוטב ששמרנו בצד.
אופן הכנת הכוסמת
1. שוטפים את גרגירי הכוסמת במסננת ומניחים בצד.
2. מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים פנימה את הכוסמת ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים.
3. יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה.
4. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 10-15 דקות, או עד שהמים מתאדים לחלוטין והכוסמת תפוחה ויבשה.
5. מכבים את האש, מרימים את המכסה, מניחים נייר סופג בחלק העליון של הסיר ומכסים.
6. נותנים לכוסמת לנוח בסיר עוד 5 דקות.

סטיילינג: נועה קנריק